RobotWise lanceert tijdens Internationale Vrouwendag een mooi initiatief dat plaats gaat vinden tijdens Dutch Technology Week. Scholen kunnen door heel Nederland gratis naar de film ‘Hidden Figures’, van maandag 20 mei tot en met vrijdag 24 mei 2019.
U kunt u hier opgeven als sponsor
U kunt u hier opgeven als discussiebegeleider
Initiatief RobotWise
Tamar Neter-Gans, CEO van RobotWise, is initiatiefnemer van Scholen gratis naar de film Hidden Figures.
In oktober 2018, heeft zij op uitnodiging van de U.S. State Department meegedaan aan het International Visitors Leadership Program met als titel Hidden No More, geïnspireerd door de film Hidden Figures. Tamar vertegenwoordigde Nederland en reisde gedurende één maand met 49 andere vrouwen uit 49 verschillende landen naar verschillende staten in Amerika. Deze vrouwen zijn in 2018 geselecteerd door de Amerikaanse Ambassades door heel de wereld op basis van hun werkzaamheden als influencer en leader in STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics).
Meisjes én jongens naar Pathé
RobotWise nodigt bewust hele klassen uit en niet alleen meisjes, met als doel om de jeugd te laten zien dat ze allemaal talent hebben en dat geslacht of cultuur niet de essentie is voor succes, maar je talent en attitude! De film is uitermate geschikt om in het bijzonder de meisjes te stimuleren en te enthousiasmeren om zich te verdiepen in Science & Tech. Dit is namelijk een groot maatschappelijk & bedrijfseconomisch probleem.
Voorinschrijving Pathé Dutch Technology Week 2019
Uiteraard dienen scholen zich eerst in te schrijven bij RobotWise waarbij ze kunnen aangeven welke dag en naar welke voorstelling ze willen komen.
AANMELDEN INMIDDELS GEOPEND:
U kunt klassen hier aanmelden*
Lancering tijdens Internationale Vrouwendag
Vandaag is het vrijdag 8 maart 2019 en Internationale Vrouwendag. Wereldwijd besteden landen aandacht aan deze dag en wordt er extra stilgestaan bij de emancipatie en positie van vrouwen. Op deze dag is het in een aantal landen gebruikelijk dat personen de vrouwen in hun leven zoals vrienden, moeders, vrouwen, vriendinnen, dochters en collega’s, bloemen en kleine geschenken geven; in Nederland worden er veel activiteiten georganiseerd, maar het vieren van successen van vrouwen wil RobotWise niet alleen beperken tot vandaag! RobotWise werkt samen met Pathé, de Amerikaanse ambassade en met andere partners aan dit gave project om scholen tijdens Dutch Technology Week gratis naar de film Hidden Figures te laten gaan.
Eerder dit jaar heeft RobotWise al een gratis vertoning getoond van de film Hidden Figures tijdens de Internationale dag van vrouwen en meisjes in de wetenschap bij de organisatie Salesforce.org in Amsterdam. Dit was een groot succes met een school uit Amsterdam, Hervormd Lyceum Zuid, waarbij medewerkers van Salesforce en scholieren een debat hadden over meisjes in de technologie en de gelijkheid tussen mannen en vrouwen in het (bedrijfs)leven. Tijdens de Dutch Technology Week zal er ook na iedere vertoning een kort debat plaatsvinden tussen de scholieren en vrouwelijke leiders in het bedrijfsleven.
Samenwerking RobotWise, Pathé en de Amerikaanse ambassade
Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door Pathé, Amerikaanse ambassade, Dutch Technolgy Week en nog andere toekomstige partners. Mocht u interesse hebben om mee te werken aan dit gave project dan kan je je richten tot tamar@robotwise.nl.
AANMELDEN INMIDDELS GEOPEND:
U kunt klassen hier aanmelden*
Hidden Figures film (bron: Wikipedia)
Hidden Figures is een Amerikaanse biografische film uit 2016, geregisseerd door Theodore Melfi. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Margot Lee Shetterly. Genomineerd voor 3 Oscars, waaronder Beste Vrouwelijke Bijrol en Beste Bewerkte Scenario.
De film vertelt het waargebeurde verhaal van de Afro-Amerikaanse wetenschapsters Katherine Johnson en haar twee collega’s Dorothy Vaughan en Mary Jackson die allen werkten in de West Area Computing Unit van het NASA Langley Research Center. De West Area Computing Unit was een groep die uitsluitend uit vrouwelijke Afro-Amerikaanse wetenschappers bestond en een belangrijk aandeel had in de ruimtewedloop. Dankzij hun berekeningen slaagde de Amerikaanse ruimtevaarder John Glenn er in 1962 als eerste Amerikaan in een baan om de aarde te vliegen.’