Teamontwikkeling; een innovatieve bedrijfstraining

 “Wat zijn mijn talenten, welke soft skills zet ik van nature in, en wat zou ik anders willen zien of doen? Wie of wat heb ik daar op mijn werk voor nodig?” In de training Teamontwikkeling, gaan teamleden, met de robots als hulpmiddel, hun soft skills (her)ontdekken en verder ontwikkelen op de Robot Playground. Vervolgens maken ze concrete plannen hoe ze die ontwikkeling kunnen borgen, kunnen vasthouden in hun dagelijkse werkzaamheden.  

Op een speelse manier gaan deelnemers aan de slag met hun talentontwikkeling waarbij de nadruk ligt op de ontwikkeling van hun soft skills en die van anderen. Gedurende de dag zijn er meerdere momenten om te reflecteren op je eigen gedrag. Met onze training Teamontwikkeling is het eenvoudiger om inzicht in jezelf te krijgen, maar ook inzicht in het samenwerken als een team en hoe je elkaars talenten kunt gebruiken om als team te groeien. 

Teamontwikkeling

RobotWise Teamontwikkeling voor:
Fun & Interactie
Ontwikkeling & Borging Soft Skills
Authenticiteit & Zelfreflectie
Teamspirit & Samenwerking

Meer informatie & advies

Voor meer informatie en een passend advies vraag je het informatiepakket aan:

Of neem telefonisch contact op: 06-50929295

Zij gingen je voor…

Essent
Teambuilding Rabobank

Teamontwikkeling:

  • Nieuwe, bestaande & multidisciplinaire teams
  • Techies & non-techies
  • Nederlands- & Engelstalig
  • Alle werk- en denkniveaus

In combinatie met:

Winnaar start-up 2019-2020

Product van de Maand 2020

Top 10

‘Rising Star’ 2018

Achtergrond RobotWise

Nederlandse afgevaardigde 2018

Tekenen met Ozobot

Bedrijfstraining met sociale robots  

Het spelelement en de fun is een groot en belangrijk onderdeel binnen onze bedrijfstrainingen. Het spelen met de robots maakt het luchtig en zorgt ervoor dat uitdagingen die er liggen, spontaan worden opgepakt. Door je te beseffen hoe je uitdagingen oppakt, reflecteer je vanzelf op je eigen gedrag. De robots fungeren daarbij als hulpmiddel. Teams gaan enthousiast aan het programmeren en verzinnen op de vloer samen de creatiefste bouwwerken waarbij ze hun zachte vaardigheden automatisch inzetten. Tegelijk merken de deelnemers tijdens de laagdrempelige opdrachten, dat de robot pas wat doet als jij dat ‘zegt’. Deze interactie met de robots benadrukt dat jouw input nodig is voor een directe output van de sociale robot. Hoe technologie voor je werkt, wordt zo zichtbaar en tastbaar.  

“Geloof in aanpassingsvermogen; iedereen heeft het altijd maar over ‘future of work’., alsof de robotisering pas over vijf jaar plaatsvindt. Dat blijft veel te vaag. Tamar en haar robots maakt het klein en concreet. Je kunt nú beginnen en je kunt het zelf leren. De kracht van RobotWise is juist dat het mensen laat geloven in hun vermogen om zich aan te passen.” 

Anne Doeser – HR
Digitale innovatie Rabobank

Authentiek gedrag & teaminzicht

De kracht van onze trainingen ligt in het zichtbaar maken van authentiek gedrag. Het verrijkende ervan is dat deelnemers zich tijdens en na de training zich daarvan bewust worden. Dit zelfinzicht is de basis om je te kunnen ontwikkelen als team. Onze training kan ook verdieping geven bij lopende trajecten voor teamontwikkeling. Gebruik onze training bijvoorbeeld voor een aanvullend inzicht naast de gedragsprofielen van DISC, Clifton Strengths of Belbins teamrollen.

Teamontwikkeling met Ozobot.docx
reflecteren_op_soft_skills

Reflectie, doelen & acties 

Een voordeel van deze innovatieve bedrijfstraining is dat teamleden een beter beeld krijgen van zichzelf maar ook van hun collega’s. Deelnemers reflecteren op zichzelf, in duo’s en ook in teamverband. Op een ongedwongen manier spiegel en reflecteer je met je collega’s op hoogtepunten in je werk, je ambities – wat kan ik verder ontwikkelen in mijn werk? – en welke soft skills daarbij horen. Tussendoor ben je bezig met een spelactiviteit met de robots dus je kunt je gedachten ook makkelijk even loslaten. Collega’s leren van elkaar, brengen elkaar op ideeën en sparren samen over voornemens die ze op de werkvloer in praktijk kunnen brengen. Aan het eind van de dag zetten de deelnemers de reflectie om in concrete doelen en acties. Ze zijn zich bewust geworden van hun soft skills en willen die ook verder doorontwikkelen.

Teamspirit en groepsdynamiek 

Naast dat je jezelf ontwikkelt, ontdek je spelenderwijs hoe je als team samenwerkt en wat ieders rol is binnen deze dynamiek. Wat zijn de sterke kantende talentenbinnen jouw team en waar liggen de uitdagingen. Hier reflecteer je op. Je hoort collega’s vertellen over hun eigenschappen, wat zij belangrijk vinden en waarom. Je staat ook samen stil bij hoe je als team de verschillende soft skills effectief kan inzetten tijdens jullie werk. Inzicht en begrip voor elkaars soft skills zorgt automatisch voor een betere samenwerking en is een verfrissende motivatiefactor binnen een organisatie. De aangewakkerde groepsdynamiek kan daarnaast de kwaliteit van de werkprocessen doen stijgen. 

Spelen met robot Dash
Samenwerken als team

Borging & Follow-up

Het in de praktijk kunnen brengen van de opgedane ervaringen, is een belangrijke pijler binnen onze trainingen. De borging van een training vindt immers plaats op de werkplek. Hiervoor biedt RobotWise diverse interactieve handvatten aan. Voor een goede borging maken we tijdens de training gebruik van meerdere tools. De deelnemers krijgen deze mee zodat ze de tools zelf én met het team toe kunnen passen. Daarnaast evalueren wij met de leidinggevenden de training en de feedback erop. Na een aantal weken, ontvangen zij vervolgens van ons een follow-up. Zo kunnen ze gericht met het team terugblikken op de opgedane ervaringen en deze duurzaam verankeren in de praktijk. 

Voor welke teams?  

Onze trainingen Teamontwikkeling, gegeven in het Nederlands en Engels, zijn geschikt voor professionals in alle branches en sectoren. Van trainees, leidinggevenden, teamleiders tot en met executives. Teamleden in onder meer de financiële sector, zorg, dienstverlening, (semi)overheidsinstellingen en techniek, werken na de Teamontwikkeling beter samen door elkaars talenten te herkennen en te benutten. Doordat soft skills universele vaardigheden zijn, passen deze bedrijfstrainingen ook goed binnen internationale organisaties.

samenwerkende_teamleden
RobotWise_in_kathedraal

Creatieve locaties

Van tevoren brainstormen we altijd met onze klanten over een passende locatie. Passend bij jullie ideeën en doelen van de Teamontwikkelingsdag. Het kan bijvoorbeeld prettig te zijn om even los te komen van de dagelijkse kantoorsfeer en elkaar in een andere creatieve omgeving te spreken. Zo reflecteerden teams op hun soft skills naast de tijgers in de Beekse Bergen, gingen anderen met elkaar in ontwikkeling op een festivalterrein en brachten we onze robots naar een prachtige kathedraal. Andersom kan het praktisch en juist goed zijn voor een groepsproces om de dag op een centraal liggend kantoor plaats te laten vinden. Wij zijn flexibel en denken graag mee. De Robot Playground voor bedrijfstrainingen is overal uit te rollen, zowel nationaal als internationaal. 

Wil je meer weten?
Laat je gegevens achter en wij helpen je snel verder, ga naar: informatie aanvragen. Voor direct contact is bellen ook mogelijk met: 06 – 50 92 92 95.

Download hier de factsheet bedrijfstrainingen.