Staking leraren? Bring Your Kids to Work Day

Robotics4kids tijdens stakingen en studiedagen

Kinderen hebben regelmatig een extra dag vrij van school, ook buiten de reguliere vakanties om. Er is met enige regelmaat een studiedag of staking van leraren. Als bedrijf zijn er vaak medewerkers die dan extra vrij moeten nemen om thuis te kunnen zijn voor de kinderen. Dat komt voor het bedrijf niet altijd goed uit, want op een normale werkdag blijft er werk liggen.
Gelukkig is er nu een oplossing voor!

Jurgen Klaassen, SAP Applicatiebeheerder, Rabobank Boxtel: “Leraren staken? Mooie gelegenheid om kinderen van medewerkers Rabobank Boxtel kennis te laten maken met robots op een speelse en leerzame manier. Hierbij een kort verslag van een mooie ochtend vol plezier, leren programmeren en samenwerken.”

De Robotics4kids@work  Neem contact op

Robot Playground op je werk

RobotWise helpt om van een ‘Bring Your Kids to Work Day’ een succes te maken. Als er een staking, studiedag of andere lesvrije dag is, kunnen medewerkers kunnen hun kind meenemen naar werk. RobotWise organiseert dan de Robotics4kids@work Playground. Hoe programmeer je een robot, hoe maak je een online game, hoe bouw je robots? Allemaal nieuwe vaardigheden waarmee ze in één dag op jouw werkvloer kennis kunnen maken. Plezier staat voorop, maar ze leren ook samen te werken en ontwikkelen hun soft skills.

Waarom RobotWise?

  • RobotWise is de oplossing om je personeel op kantoor te houden als school dicht is;
  • De invulling van ‘Bring your kids to work’ day wordt volledig uit handen genomen;
  • Opgeleide trainers laten de kinderen ontdekkend leren met technologie;
  • Staking leraren of een studiedag? De Robotics4kids@work Playground is perfect voor bedrijf, medewerker en kind.

Hoe werkt het?

Bij de Robotics4kids@work Robot Playground neemt RobotWise diverse educatieve robots mee en laat de kinderen in groepjes samen ontdekken hoe ze werken. De kinderen worden uitgedaagd om te bouwen, om te ontdekken, om fouten te maken en hiervan te leren. Ze leren hoe ze ervoor zorgen dat technologie vóór hen werkt. Daarnaast zijn al onze trainers in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

21st Century Skills

Kinderen leren wat technologie betekent voor hun toekomst en ze ontwikkelen de vaardigheden die onmisbaar zijn in onze veranderende en complexer wordende wereld. Denk aan samenwerken, probleem oplossend vermogen, communicatie vaardigheden en de basis van programmeren.

De Robotics4kids@work

Neem contact op

Toen de stakingen werden aangekondigd, organiseerden wij een speciale dag voor kinderen van onze collega’s. RobotWise kwam ze leren hoe je een robot programmeert. Er waren ruim 40 kinderen, maar ook hun ouders lagen op de grond met de robots te spelen. Toen besloten we ook zoiets te doen op een leiderschapsevent voor managers. Vervolgens werd RobotWise ingehuurd door lokale afdelingen.”

 

Anne Doeser Lead HR Innovation Hub – Rabobank