Het gezamenlijk realiseren van MVO-doelen

‘Socializing through technology’ loopt als een rode draad door onze organisatie waarvan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) deel uitmaakt. RobotWise is ontstaan vanuit het ideologische idee dat iedereen ongeacht achtergrond of kennis, vanuit eigen kracht en overtuiging kan participeren in een steeds sneller veranderende maatschappij. Voor ons vloeit daar logisch uit voort dat we ons graag regelmatig aansluiten bij sociaal-maatschappelijke projecten of die zelf initiëren. Met geschikte partners die passen bij onze kernwaarden, realiseren we diverse MVO-projecten.

Verschillende maatschappelijke pijlers sluiten aan bij de essentie van onze lesprogramma’s en trainingen, zoals kansengelijkheid, duurzaam investeren in de toekomst en het delen van kennis. Met plezier leveren we als organisatie een positieve bijdrage aan lokale gemeenschappen of een deel van de samenleving. Van het bevorderen van kansengelijkheid voor kinderen in samenwerking met bol, KPMG, HP en diverse gemeentes tot het bijdragen aan onderzoeken van TNO en het geven van verbindende workshops aan volwassenen Hieronder vertellen we meer over afgelopen projecten, lopende en toekomstige. Laten we beginnen om te vertellen hoe we er zelf instaan.

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

RobotWise MVO samenwerking voor:
Gelijke kansen & social impact
Verbeteren digitale vaardigheden
Verkleinen genderkloof

Meer informatie & advies

Of neem telefonisch contact op: 06-50929295

Zij gingen je voor…

MVO samenwerking:

  • Adviseren
  • Meedenken
  • Uitvoeren
  • Partnerschap

In combinatie met:

  • Lesprogramma’s
  • Zomerscholen
  • Vakantiekampen
  • Workshops & trainingen

Winnaar start-up 2019-2020

Product van de Maand 2020

Top 10

‘Rising Star’ 2018

Achtergrond RobotWise

Nederlandse afgevaardigde 2018

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen & RobotWise

RobotWise staat voor sociale en duurzame impact. Alle programma’s die we aanbieden, voor bedrijven, scholen, jong en oud hebben als doel om mensen zich verder te laten ontwikkelen. Dat ze hun talenten, hun onvermoede krachten herkennen en verder uitbouwen. Dat je iets ontdekt over jezelf, wat jouw talenten en valkuilen zijn en hoe je je zelfvertrouwen kunt vergroten. Bij deze persoonlijke ontwikkeling draait het ook om het laten groeien van sociale, cognitieve en/of emotionele vaardigheden. Door te investeren in persoonlijke ontwikkeling, investeer je in sociale systemen, werk en maatschappij en daar proberen wij een handje bij te helpen.

We zeggen altijd dat onze sociale robots een hulpmiddel zijn. Zij verbinden en zorgen voor fun. Maken opdrachten luchtiger of zorgen ervoor dat een team zich bewust wordt van patronen die ze kunnen doorbreken. Net zo goed, laten we kinderen stappen maken en succesjes ervaren doordat ze samen leren te werken maar bijvoorbeeld ook concreet met robots letters gaan ontdekken.

“We hebben gemerkt dat we steeds vaker gevraagd worden voor diverse aansprekende MVO-projecten en zo ook meer social impact kunnen maken. Deze projecten zorgen er ook voor dat we stilstaan bij onze eigen waarden en welke wij belangrijk vinden om door te geven aan de maatschappij.”

 

Tamar Neter – Oprichter & CEO RobotWise

Samenwerken aan MVO-doelen

Naast ons reguliere aanbod voor scholen en bedrijven, werken we graag samen met organisaties die hun Corporate Social Responsibility (CSR) oftewel hun MVO-doelen willen behalen. Wij adviseren, denken mee en/of geven inhoud aan activiteiten passend bij hun doelstellingen. We adviseren bijvoorbeeld over hoe budgetten verdeeld en toegewezen kunnen worden, zoals hardware, tools en inhoudelijke programma’s. Het is ook mogelijk dat we het gehele project uit handen nemen en zo onze partner ontzorgen. Daarbij laten we eventueel fondsen of andere organisaties aansluiten, om krachten te bundelen of het budget te vergroten en zo meer impact te realiseren.

Gelijke kansen & digitale vaardigheden

Samen met HP en KPMG organiseerden we een traject voor het ontwikkelen van digitale vaardigheden, gericht op het bevorderen van gelijke kansen. voor het ontwikkelen van digitale vaardigheden, gericht op het bevorderen van gelijke kansen. We startten met een tweedaags vakantiekamp op de locaties van HP en KPMG onder begeleiding van hun en onze vrijwilligers. Vervolgens kregen 150 leerlingen gedurende twee jaar het RobotWise lesprogramma aangeboden. Dit was inclusief de benodigde middelen waarbij docenten werden begeleid bij het geven van onze lessen door middel van het ‘teach-de-teacher’ principe, zodat ook na die twee jaar het programma kon doordraaien. Het mooie is dat er duurzame partnerships uit dit MVO-project voortkwamen tussen scholen en bedrijven en er extra aandacht ontstond door het winnen van de International Business Award door HP.

Een andere organisatie die een duidelijke maatschappelijke missie heeft om digitale vaardigheden te versterken, is bol. Sinds 2021 organiseren wij samen met hen, het bollebozen-herfstkamp. Deze dagen halen bol en wij alles uit de kast voor leerlingen uit Utrecht. Het accent ligt op plezier, nieuwsgierigheid, vindingrijkheid en samenwerken. Leerlingen leren spelenderwijs programmeren met behulp van diverse fysieke robots. Ook ons gezamenlijk streven om de genderkloof te verkleinen, lijkt effect te hebben. Steeds meer meisjes melden zich aan voor dit event.

Technologie & verbinding

In deze tijd van snelle technologische vooruitgang vinden wij het belangrijk dat iedereen kennis op dit gebied moet kunnen opdoen. Achtergrond, opleiding, werk en de inhoud van iemands portemonnee, is daarbij totaal niet relevant. Dat kwam mooi samen tijdens de ‘inVerbinding dag’ die de studenten van Corinor organiseerden. Zij regelden een volledig verzorgde ontmoetingsdag voor volwassenen die behoefte hebben aan meer verbinding. Als vrijwilligers waren wij aanwezig om het gezelschap laagdrempelig kennis te laten maken met onze robots. Samenwerken tijdens de opdrachten en ‘robotfun’ zorgden naast wat technologische kennis voor nieuwe contacten.

Op het gebied van technologische vooruitgang hebben we ook een fijne samenwerking met TNO. Zij willen hun kennis samen met innovatieve bedrijven naar de markt brengen. Wij adviseerden hen bij hun TNO-onderzoek of een robotmaatje kan bijdragen aan het welbevinden van kinderen. Daarbij organiseerden we een vakantiekamp waar meerdere TNO-researchers aanwezig waren. Door onze ruime ervaring in het onderwijs en het organiseren van vakantiekampen konden wij voor hen de juiste doelgroep bereiken en hun belevingswereld vertalen naar de onderzoekers.

Een andere doelgroep bereikten wij tijdens de DUTCH Technology Week. We bundelden toen onze krachten met Pathé en 21 ‘powervrouwen’ die een belangrijke rol in techniek spelen bij diverse organisaties. Leerlingen en studenten konden gratis naar de film ‘Hidden Figures’ die onderwerpen zoals (on)gelijkheid tussen mannen en vrouwen, (anti-)discriminatie, (gender)diversiteit en de rol van vrouwen binnen STEAM (Science Technology, Engineering, Arts and Mathematics) aankaart. Met deze film en de live-discussie erna, wilden wij jongeren over deze onderwerpen laten nadenken, inspireren en laten beseffen dat technologie een onderdeel is van ieder (toekomstig) beroep.

Stages & werkervaring

Ook binnen RobotWise willen we ons persoonlijk en als team ontwikkelen. Naast dat we allemaal onze eigen inbreng hebben en onze expertise meebrengen, kijken we ook hoe we het beste uit elkaar kunnen halen door met elkaar mee te denken. We laten mensen bij ons re-integreren op de arbeidsmarkt en hebben regelmatig stagiaires zoals van het VO, MBO en HBO, die met ons meelopen. We koppelen ze aan een van onze teamleden wat zorgt voor een win-win situatie: de meer ervaren teamleden krijgen de kans om op een zinvolle manier hun kennis door te geven. Als stagiair stapel je werkervaring en krijg je de kans om je talenten te ontdekken en die ook in te zetten.

Wil je meer weten?

We staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen om de maatschappij verder te helpen. Ben je benieuwd naar onze expertise en wil je dat we met je meedenken? Dat doen we met plezier! Bel voor direct contact: 06 – 50 92 92 95 of stuur ons een berichtje