STEAM education bereidt leerling voor op de toekomst

STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) is de toekomst van het onderwijs. STEM, ook wel STEAM genoemd, omvat vaardigheden en kennis nodig voor het opleiden van de nieuwe generatie tot leiders en innovators voor het oplossen van complexe wereldproblemen. STEAM education is tevens een paradigma shift van traditioneel onderwijs gebaseerd op het herhalen en reproduceren van kennis naar een modernere werkwijze waarbij het leerproces net zo belangrijk is als het resultaat. Onderzoekend, ontdekkend en ontwerpend leren staan centraal!

Vanwege het creatieve en ondernemende karakter wordt de term STEM steeds vaker vervangen door STEAM (waarbij Arts is toegevoegd). De combinatie van de STEAM-fields maakt vooruitgang mogelijk door het leren middels fouten te maken te stimuleren, door te ervaren en oplossingsgericht te denken. Het bespaart tijd door lessen te combineren en het interactieve karakter maakt leren leuker. Kinderen ontdekken hoe leuk het is om met technologie te werken, hoe het voor je werkt en wat je ermee kunt.

De technologische vooruitgang, de vraag naar oplossingen op het gebied van bijvoorbeeld zorg, ICT en duurzaamheid maakt dat de wereld er voor onze kinderen anders uit ziet als zij eenmaal aan het werk gaan. Laat ze op een laagdrempelige wijze kennismaken met hun toekomstige wereld, nu is het moment om de nieuwe innovatieve denkers van straks op te leiden!

Waarom RobotWise?

  • RobotWise maakt STEAM education op een inspirerende manier tastbaar in de klas;
  • Werken met RobotWise levert tijdwinst op doordat de didactische werkwijze het mogelijk maakt vakoverstijgend te werken;
  • Leerkrachten worden ‘on the job’ getraind om in hun coachende rol te groeien;
  • 21st Century skills, zoals computational thinking, creatief denken, mediawijsheid, informatie vaardigheden en ICT-vaardigheden zijn geïntegreerd in de werkwijze van RobotWise;
  • Leren door te onderzoeken, ontdekken en ontwerpen;
  • Kinderen vinden het werken met de robots leuk en hebben amper in de gaten hoeveel ze leren.

Kom alles te weten over ons:

Lesmateriaal

Een echte techgirl als spreker op uw event?

Neem contact op

Robot Playground op maat voor uw event?

Neem contact op

Hoe werkt het?

RobotWise komt met co-teacher en robots jullie lessen ondersteunen. Centraal staat het onderzoekende karakter vanuit STEAM education. Dit stimuleert het ‘out of the box’ denken en spreekt hiermee het probleem oplossend vermogen aan. Probeer verschillende mogelijkheden, onderzoek wat wel en niet werkt. Door de coachende rol van de leraar worden kinderen aangemoedigd elkaar te helpen en echt samen te werken.

Kerndoelen van verschillende vakken kunnen aan elkaar gekoppeld worden om zo met één les meerdere vakoverstijgende doelen te bereiken. Dit levert tijdwinst op, die je weer kunt steken in meer aandacht voor de kinderen. Educatieve robotica kunnen al vanaf groep 1 worden ingezet, wat een trapsgewijze introductie van STEAM education mogelijk maakt. Van eenvoudige besturing en codes tekenen tot daadwerkelijke programmeertaal leren, het kan allemaal.

RobotWise verzorgt op onze school Hervormd Lyceum Zuid (HLZ) de verrijkingslessen voor alle brugklassen. Omdat wij toekomstige technologieën en de 21st Century Skills, zoals probleemoplossend gericht denken en samenwerken, erg belangrijk vinden. De lessen van RobotWise sluiten hier perfect op aan. Verder helpt RobotWise met het ontwikkelen van onze nieuwe 3-jarige leerlijn ‘FUTURE MEDIA’. Bij de uitvoering hiervan gaan ze zowel met de leerlingen als de docenten aan de slag om een start te maken met vernieuwend onderwijs. De leerlingen en de school zijn  erg enthousiast over onze samenwerking.

Wilfred Vlakveld Rector
Hervormd Lyceum Zuid – HLZ
www.hlz.nl

Kom alles te weten over ons:

Lesmateriaal

Een echte techgirl als spreker op uw event?

Neem contact op

Robot Playground op maat voor uw event?

Neem contact op