Roboticales met de invaljuf of invalmeester

In het basis- en voortgezet onderwijs is er sprake van een structureel tekort aan leraren. Een afwezige docent wordt meestal vervangen door een leerkracht uit de regionale invalpoule, dat niet toereikend is om alle plekken op te vullen. Voor het voortgezet onderwijs is voor bepaalde vakken soms een ZZP-docent te vinden, maar in toenemende mate worden hele klassen naar huis gestuurd. Sturen jullie als school ook steeds vaker hele klassen naar huis? Lees alles over de invaljuf of invalmeester van RobotWise.

Stuur ze niet naar huis!

RobotWise is er voor de school en de kinderen. Wij kunnen een leerzame Robot Playground neerzetten, voor de klas die anders naar huis gestuurd zou worden. RobotWise heeft haar eigen didactische programma ontwikkeld. Hiermee wordt er met behulp van robots en technologie, 21st Century Skills aangeleerd die nodig zijn voor hun toekomst. Dit alles is mogelijk in  combinatie met het thema van de oorspronkelijke les. Stuur de klas niet naar huis wegens gebrek aan een invalleerkracht, maar leer ze iets nieuws!

Meld jouw school nu aan voor de RobotWise-poule en krijg voorrang

Nu aanmelden

Nu een invalleerkracht of zzp-docent nodig?

Klik hier

Waarom RobotWise?

  • Wanneer er geen invalleerkracht of zzp-docent beschikbaar is, bieden wij een innovatieve oplossing.
    Mogelijk vanaf groep 1;
  • Het thema van de les(sen) wordt verweven in het didactische programma van RobotWise;
  • De leerzame Robot Playground wordt neergezet door een opgeleide trainer;
  • De klassen hoeven niet naar huis te worden gestuurd.

Bij de Robot Playground neemt RobotWise diverse educatieve robots mee. We laten de kinderen in groepjes samen ontdekken hoe deze robots werken. De invaljuf of -meester is een opgeleide trainer, in het bezit van een VOG en met ervaring binnen het onderwijs. De kinderen worden uitgedaagd om te bouwen, onderzoeken, ontdekken, fouten te maken en hiervan te leren. Ze leren hoe ze ervoor kunnen zorgen dat technologie voor hen werkt.

21st Century Skills

Ze leren wat technologie betekent voor hun toekomst en ze ontwikkelen nu al de vaardigheden die onmisbaar zijn in onze veranderende en complexer wordende wereld. Denk aan samenwerken, probleem oplossend vermogen, communicatie vaardigheden en de basis van programmeren. Een ander programma dan de reguliere invaljuf of zzp-docent biedt, maar met enthousiaste trainers, met een hart voor educatie en ontdekkend leren. En dat allemaal binnen de Robot Playground!

Tijdens onze Digital Week wilden we medewerkers inspireren op het gebied van de digitalisering. Iedereen zal uiteindelijk te maken krijgen met digitalisering in zijn werk. RobotWise verzorgde één van de interactieve workshops waarbij je direct hands-on ervaring kon opdoen met het werken met diverse robots. Onze collega’s ervaarden spelende wijs hoe robotisering eigenlijk al een grote rol heeft in onze samenleving, maar dat het ook steeds dichterbij komt in ons werk. Vooral de interactieve en praktische aanpak werd enorm goed ontvangen!

de invaljuf van RobotWiseAnouk van Dijken
Schiphol Group
Digital Transformation Team

Meld jouw school nu aan voor de RobotWise-poule en krijg voorrang

Nu aanmelden

Nu een invaljuf of zzp-docent nodig

Klik hier