Innovatieve bedrijfstrainingen: ‘Me, My Team & Robot’

Wat heeft een team nodig om te bouwen, te groeien en zich verder te ontwikkelen? Hoe gaan teamleden om met technologische vooruitgang en de niet te vermijden digitalisering? RobotWise biedt innovatieve bedrijfstrainingen voor teams aan met een unieke combinatie van focus op soft & technische skills en interactie met robots als hulpmiddel. Deelnemers gaan bezig met hun persoonlijke ontwikkeling, die van het team én ervaren daarnaast tastbare digitalisering. 

Een originele mogelijkheid voor jouw medewerkers om hun soft skills te (her)ontdekken en hun technische skills te verbeteren. De uitdaging ligt bij het herkennen van hun persoonlijke vaardigheden, die verder te ontwikkelen en deze toe te blijven passen op de werkvloer. Op onze Robot Playground wordt authentiek gedrag en teamdynamiek direct zichtbaar tijdens het uitvoeren van de opdrachten. Deelnemers ondervinden daar, op een interactieve en levendige manier, hoe effectief samenwerken loont. Tegelijkertijd zorgt het spelenderwijs werken met de robots ervoor dat deelnemers technologische vooruitgang gaan omarmen.

Trainingen & workshops

RobotWise biedt diverse bedrijfstrainingen en workshops aan:

Meer informatie & advies

Of neem telefonisch contact op: 06-50929295

Zij gingen je voor…

Programma keuze:

Mogelijkheden:

  • Nieuwe, bestaande & multidisciplinaire teams 
  • Kleine of grote groepen 
  • Techies & non-techies 
  • Nederlands- & Engelstalig 

Winnaar start-up 2019-2020

Product van de Maand 2020

Top 10

‘Rising Star’ 2018

Achtergrond RobotWise

Nederlandse afgevaardigde 2018

Me, My Team & Robot 

Ons aanbod bestaat uit drie bedrijfstrainingen: Teambuilding, Teambuilding+ en Teamontwikkeling. Deze trainingen zijn ook te combineren met een inspirerende spreker over innovatie en sociaal ondernemen. Teams beleven bij elk van onze bedrijfstrainingen een dag of dagdeel vol samenwerking, fun en leermomenten. Deelnemers kunnen naaste teamleden zijn maar net zo goed collega’s uit dezelfde branche van een andere afdeling. Vanuit het oogpunt van de motivatie van de medewerkers, is het goed om die bedrijfstraining af te nemen die voor hen persoonlijk effectief is. RobotWise adviseert hierover graag en inventariseert van tevoren welke specifieke behoeften er zijn bij de organisatie en het team. 

Talentontwikkkeling en samenwerking
Creatief samenwerken met B2B

Teambuilding & Teambuilding+

Deelnemers van de training Teambuilding zijn ongemerkt bezig met hun persoonlijke soft skills.  Tijdens de fantasierijke opdrachten draait het om de fun en het samenwerken. Ondertussen passen ze onbewust de (verrassende) soft skills toe die ze al in huis hebben zoals plannen, overleggen, doorvragen en doorzetten. Gedurende het trainingsproces raken de deelnemers zich steeds meer bewust van hun soft skills en die van anderen. Bij Teambuilding + gaan deelnemers een stapje verder. Er is ruimte voor individuele reflectie, naast fun en samenwerking. Tussen de opdrachten door beantwoorden deelnemers vragen die op hun eigen soft skills betrekking hebben. Ze onderzoeken wat deze skills specifiek voor henzelf inhouden. Zoals een van onze klanten zegt: “Serious fun teambuilding. 

Teamontwikkeling

De training Teamontwikkeling is de meest omvangrijke training van RobotWise. Deelnemers gaan zich verder persoonlijk ontwikkelen door actief te reflecteren op hun soft skills en op de teamdynamiek. Waar liggen hun krachten, hoe kunnen ze die verder ontwikkelen en daardoor op het werk meer bijdragen aan teamprestaties. Tijdens de training Teamontwikkeling zetten teamleden deze reflectie vervolgens samen om in concrete doelen en acties. Het inclusieve borgingstraject met handvatten die intern kunnen worden opgepakt, zorgt ervoor dat deze niet verzanden in werkrealiteit 

Uitwerking soft skills
Bouwen met robot Dash

De kracht van soft skills

Soft skills zijn persoonlijke kwaliteiten of eigenschappen die je van nature in je hebt en waar je ook een ontwikkeling in door kan maken. Deze eigenschappen omvatten bijvoorbeeld loyaliteit, service-, oplossings- of resultaatgericht zijn of aanpassings- of reactievermogen. Door deze vaardigheden in te zetten, kun je bijvoorbeeld effectiever samenwerken en verbeteren verhoudingen tussen collegas. Soft skills dragen bij aan een betere teamdynamiek, een productievere werkomgeving en het creëren van een positieve werkplekcultuur. In elke functie is het bewust zijn van je soft skills direct een voordeel. Zo kunnen leidinggevenden beter worden in feedback geven, collegas beter luisteren naar de essentie van een klus of projectleiders beter worden in het overzicht bewaren. Wij combineren in onze trainingen de persoonlijke ontwikkeling metrobotfun en het verhogen van de technologische vaardigheden van deelnemers. 

Digitale vaardigheden op de werkvloer 

Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker in de arbeidsmarkt en kunnen mensen helpen om meer geavanceerde werkzaamheden uit te voeren. Niet iedereen is even bekend met de technologische veranderingen en digitale vooruitgang is soms te abstract. Met het gebruik van onze digitale tools, de robots, zien en ervaren deelnemers hoe laagdrempelig technologie kan zijn en hoe het eigen creativiteit stimuleert. Deelnemers raken tijdens de team challenges geïnspireerd door de mogelijkheden met de robots, zoals het eenvoudig besturen ervan, en komen samen op nieuwe ideeën om hun challenges af te ronden. Daarnaast kan het ook bijdragen aan het begrijpen van robots en hun toepassingen in de maatschappij. 

Samenwerken met robot Ozobot
samen uitvinden

Robot Playground 

Het gedeelte van de bedrijfstrainingen waar de robots een rol spelen, vindt plaats op de Robot Playground. Het speelveld waarop deelnemers al hun soft skills kunnen inzetten. De Robot Playground kan een gladde vloer zijn, een grote tafel of een uitstrekt grasveld. De robots kunnen overal hun weg vinden. Ze omzeilen obstakels, volgen de uitgezette route, doen rustig aan of juist niet, maken tijd voor een dansje of praatje en weten wanneer het tijd is om te stoppen. Dit alles doen ze omdat deelnemers dat zo hebben ontworpen. Een belangrijk gegeven waar niet iedereen zich altijd van bewust is. De teams laten de robots in actie komen en zij brengen ze daar waar ze willen. 

Organisatietrajecten en workshops voor bedrijven 

Naast de drie bedrijfstrainingen bieden we ook interactieve workshops voor bedrijven en breakout sessies aan. Deze zijn gebaseerd op onze standaardbedrijfstrainingen. Daarnaast passen onze bedrijfstrainingen goed bij bestaande organisatietrajecten. Ondergaat jouw bedrijf bijvoorbeeld een reorganisatie, verandert de werkvloer door nieuwe technologisch oplossingen?Zitten jullie in een evaluatietraject voor het team waarbij persoonlijk leiderschap en autonomie, leidende termen zijn? Onze bedrijfstrainingen kunnen aanvullend zijn en lopende trajecten versterken. Al onze bedrijfstrainingen en workshops voor bedrijven kunnen plaatsvinden in een ruimte bij jullie of juist op een externe locatie 

georganiseerde professional

“Onze collega’s ervaarden spelenderwijs hoe robotisering eigenlijk al een grote rol heeft in onze samenleving, maar dat het ook steeds dichterbij komt in ons werk. Vooral de interactieve en praktische aanpak werd enorm goed ontvangen!”

Schiphol Group
Anouk van Dijken – Digital Transformation Team

Wil je meer weten?
Laat je gegevens achter en wij helpen je snel verder, ga naar: informatie aanvragen. Voor direct contact kun je ook bellen met: 06 – 50 92 92 95.

Download hier de factsheet bedrijfstrainingen.