Unieke teambuilding activiteit op elke locatie met Robot Playground

Enthousiaste collega’s die op hun hurken, vloerrobots samen aan het aanmoedigen zijn; een ander beeld dan een standaard teambuilding. RobotWise biedt teambuilding activiteiten aan op de unieke Robot Playground, waar binnen enkele minuten het authentieke gedrag van jou en je collega’s komt bovendrijven. Onze trainingen geven we op elke locatie, bij jullie op kantoor, bij ons, buiten of in elke andere omgeving.

Met onverwachte teamcombinaties en creatieve opdrachten leer je spelenderwijs hoe je robots kunt programmeren en raak je positief verrast over je eigen soft skills en die van je team. Wie neemt het voortouw, welke persoonlijke voorkeuren zijn er, hoe wordt er omgegaan met onverwachte situaties, hoe verloopt de communicatie en wat doen de teambuilding activiteiten met de groepsdynamiek 

Teambuilding

RobotWise activiteiten voor:
Fun & Interactie
Teamspirit & Samenwerking 
Bewustwording van Soft Skills 

 

Meer informatie & advies

Voor meer informatie en een passend advies, vraag het informatiepakket aan:

Of neem telefonisch contact op: 06-50929295

Zij gingen je voor…

Essent
Teambuilding Rabobank

Teambuilding activiteiten:

  • Op elke locatie 
  • Kleine & grote groepen 
  • Nederlands- & Engelstalig 
  • Techies & non-techies 

In combinatie met:

Winnaar start-up 2019-2020

Product van de Maand 2020

Top 10

‘Rising Star’ 2018

Achtergrond RobotWise

Nederlandse afgevaardigde 2018

Focus op Soft skills  

Wij focussen ons tijdens onze trainingen en workshops op de soft skills binnen teams. Deze verbinden we met de technische skills, die tijdens de opdrachten al spelend aan bod komen. Soft skills zijn niet makkelijk meetbaar, maar net als hard skills, onmisbaar binnen een optimaal functionerende organisatie. Tijdens de creatieve Teambuilding zijn teams ongemerkt bezig met hun eigen soft skills zoals: samenwerken, schakelen, logisch nadenken maar ook kunnen luisteren, het overzicht bewaren en praktisch handelen. Wij nemen ze mee in het bewustwordingsproces van hun eigen soft skills en die van anderen.

Teambuilding+; soft skills in beweging

Deze lijn trekken we in de training Teambuilding+ door. Deelnemers brengen daar hun soft skills in beweging tijdens de verschillende opdrachten. Ze denken na over hun soft skills aan de hand van gestelde vragen en gaan actief bezig met wat soft skills voor hen persoonlijk inhouden. “Welke soft skills heb ik ingezet tijdens de robotopdrachten en herken ik dat van hoe ik ben op de werkvloer?” Soft skills omvatten een breed scala aan vaardigheden die te maken hebben hoe je met jezelf en anderen omgaat. Het in beweging brengen van soft skills houdt in dat je bewust werkt aan het (door)ontwikkelen en toepassen van deze vaardigheden in dagelijkse interacties en professionele situaties. Hierop ligt bij Teambuilding+ de focus.

RobotWise heeft trainingen georganiseerd voor onze medewerkers bij HHNK. Het onderwerp leeft heel erg binnen onze organisatie, maar ‘hands-on’ ervaring is er weinig. Dankzij deze training konden we op een laagdrempelige manier zelf kennismaken met robotica. Een leuk inzicht dat we kregen, is dat het werken met robots sociale interactie juist stimuleert.

Jelle Dijkema – Hydroloog
Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier
 

Waarom teambuilding vanuit robotica? 

Technologische voortgang in de maatschappij wordt steeds belangrijker. Niet iedereen voelt zich daar even comfortabel bij. RobotWise reikt met teambuilding vanuit robotica op een natuurlijke en originele manier handvaten aan om deze voortgang te omarmen. Doordat je de robots spelenderwijs zelf programmeert, ervaar je hoe leuk en leerzaam deze interactie is; het maakt de digitalisering tastbaar. Het opdoen van deze technische hands-on ervaring en het computational thinking, werkt ook door op de werkvloer passend bij het Agile werken. De implementatie van (toekomstige) digitalisering en het toepassen ervan in de dagelijkse werkzaamheden van het team, verloopt gemakkelijker.  

Talentontwikkeling & authenticiteit

Komt je collega op het werk doelgericht over en durf je hem daar nauwelijks te storen, ontdek dan tijdens de teambuilding wat zijn andere talenten zijn. Hoe motiverend en rustig hij omgaat met als het even niet lukt om de robot de juiste move te laten maken. Merk de verborgen talenten van anderen én die van jezelf op. Tijdens het spelen op de Robot Playground stap je uit je gebruikelijke werkomgeving en door interactief met de sociale robots bezig te zijn, komt je ‘authentieke ik’ naar voren. Daarnaast vallen hiërarchische ‘ivoren torens’ om. Samen met je teamgenoten – van leidinggevende tot stagiair- ga je aan de slag om op een uitdagende manier de robots voor je te laten werken.    

Snel resultaat op een speelse manier 

Elke opdracht bestaat uit brainstormen, ontwerpen, uitvoeren en evalueren. Door deze werkwijze aan te houden, krijgen de deelnemers snel inzicht in hun eigen talenten, de kracht van het team en welke soft skills ze ook kunnen toepassen in hun werk. De feedback die wij terugkrijgen is dat deelnemers echt een gevoel van verbinding met hun teamgenoten krijgen. Hun collega’s leren ze op een andere, relaxte manier kennen. Ze merken dat iedereen losser is en meer ontspannen met elkaar omgaat dan tijdens werkuren. De kleine successen worden samen gevierd, creatieve ideeën worden toegejuicht en foutjes zijn er om van te leren. 

Voor welke teams? 

De trainingen Teambuilding en Teambuilding + zijn geschikt voor alle afdelingen, teams en lagen binnen een organisatie. Van installateurs, data-analisten tot klantservicemedewerkers en management. Wij hebben veel ervaring met diverse groepsgroottes, met en zonder tech-achtergrond.  Samen ga je aan de slag met verschillende programmeeropdrachten en het gebruik van de robots verloopt op een toegankelijke ‘iedereen-kan-programmeren’ manier.  Afhankelijk van het doel, het aantal deelnemers en de locatie, maken we de keuze welke robots we inzetten. Tijdens de training zijn er diverse teamopdrachten en challenges waarbij robots ook een rol spelen. Omdat we niet alleen met bestaande teams werken, kun je ook meer inzicht krijgen in de soft skills van collega’s van andere afdelingen of vestigingen. Zo gaat de kwaliteit en samenwerking van de interne werkrelaties ook omhoog. 

team_samenwerking

Flexibel en op (eigen) locatie

De invulling van de teambuilding activiteiten is flexibel. Wij rollen onze Robot Playground voor teambuilding op elke locatie en ieder event uit, voor kleine en grote groepen. Het kan een activerende break-out sessie zijn of een mooie afsluiting van een intensieve heisessie. Combineer het eventueel met een inspirerend verhaal over innovatie & sociaal ondernemen van onze CEO, Tamar Neter. Daarnaast kun je kiezen voor Teambuilding of Teambuilding+. Bij Teambuilding+ word je je niet alleen bewust van soft skills maar ga je ook echt ontdekken wat ze voor jou inhouden doordat je op jezelf gaat reflecteren. Bij de training Teamontwikkeling ga je nog een stapje verder: Deelnemers maken hier concrete plannen over hoe ze de ontwikkeling van hun soft skills die ze tijdens de training in gang hebben gezet, in de dagelijkse praktijk gaan borgen. Bij alle typen programma’s zijn de opdrachten speels en gaan de deelnemers aan de slag met sociale robots. 

Wil je meer weten?
Kun je niet kiezen uit de activiteiten van onze teambuilding op locatie? Vraag meer informatie aan, we adviseren je graag. Voor direct contact is bellen ook mogelijk met: 06 – 50 92 92 95.

Download hier de factsheet bedrijfstrainingen.