‘Robot-Wiser’ workshops & inspiratiesessies

Tijdbesparing ervaren door in je bestaande lessen (digitale) vaardigheden, executieve functies en andere belangrijke leer- & kerndoelen te koppelen met behulp van sociale robots. RobotWise biedt workshops en inspiratiesessies voor leerkrachten en docenten over ervaringsgericht onderwijs op het PO en VO. Ga zelf aan de slag; speel, communiceer en gebruik andere skills terwijl je kennis opdoet en tegelijk leert hoe je een robot programmeert.

Hieronder lees je meer over ons aanbod voor elk onderwijsteam en onderwijsvorm. Ervaar direct wat onderzoekend leren met je doet, door je in te schrijven of informatie op te vragen

‘Robot-Wiser’

Ervaringsgerichte workshops & meer voor:

Robots & Talentontwikkeling
Vaardigheden & Executieve functies
Hoger leerrendement & tijdsbesparing

Meer informatie & advies

Of ga direct naar onze workshops

Zij gingen je voor…

Workshops & meer:

  • Ervaringsgericht onderwijs (PO)
  • Creatief met executieve functies (VO)
  • Inspiratiesessies
  • Teach-de-teacher
  • Inspirerende spreker

In combinatie met:

  • Kant en klaar lesprogramma
  • Thematisch & vakoverstijgend
  • Met of zonder co-teacher
  • Doorlopende leerlijn
  • Aanvraag & verantwoording subsidies

Workshop ervaringsgericht onderwijs

Het hoofddoel van deze workshop is dat je als PO-leerkracht inzicht krijgt welke (leer- & kern) doelen je kan verbinden aan onderzoekend leren met robots in de klas. Ook ontdek je hoe makkelijk je ons lesprogramma kan koppelen aan vakken zoals burgerschap, wereldoriëntatie, taal, rekenen en studievaardigheden. Je ervaart hoeveel leerrendement het oplevert en hoe je op een leuke en interactieve manier de talenten van je leerlingen optimaal aanboort. Daarvoor ga je laagdrempelig aan de slag met verschillende robots op onze Robot Playground; van het formaat van een pingpongbal die je bestuurd door lijnen te tekenen, tot een eigenwijze robot die je voor het weet alle kanten oprijdt. Ervaringsgericht onderwijs is voor alle leeftijden!

“Het is heel fijn als de co-teacher mee lesgeeft. Juist die dynamiek tussen de co-teacher en de onderwijsprofessional, is heel helpend om het laagdrempeliger te maken. Je wordt heel goed meegenomen in hoe je het dadelijk ook zelf kunt doen.”

Daniëlle Koolmees – Vakleerkracht ICT en ICT-coördinator (Paus Joannesschool Rotterdam)

Workshop creatief aan de slag met executieve functies 

VO-docenten gaan in deze workshop zelf creatief aan de slag met het ontdekken welke executieve functies, leerlingen leren te ontwikkelen tijdens onze lessen. Flexibiliteit, concentratie, timemanagement en meer is bij ons onlosmakelijk verbonden met ‘robotfun’. Dat ondervind je door met collega’s online en offline interactieve opdrachten te doen waarbij je verschillende robots leert programmeren. Je zal precies merken welke stimulans en talentontwikkeling jouw leerlingen gaan ervaren. Hoe de robots hun intrinsieke motivatie triggeren en onverwachte talenten komen bovendrijven. Ook laten we zien dat het inzetten van robots in jouw curriculum eerder tijdbesparend is dan tijdrovend.

Inspiratiesessies voor PO & VO

Wil je weten wat het betekent om in jouw onderwijsteam met robots aan de slag te gaan? We komen graag op jullie school langs, bijvoorbeeld tijdens een studiedag, om jullie in de praktijk te laten ervaren, hoe dat is. Het kan ook zijn dat je al robots hebt die in de kast liggen te verstoffen. We komen in beide gevallen met concrete voorbeelden hoe je robots kunt toepassen in jouw vak of les en kan verweven in je curriculum. In de tijd dat we er zijn, gaan jullie bezig met het eigen maken van een les waar je de robots gaat toepassen. Een uitdagend ‘Robot-Wiser-spel’ met je collega’s maakt deze studiedag speels, leerzaam en ervaringsgericht.

Teach-de-teacher bij elk onderwijstype

Met dit programma begeleiden we je stapsgewijs richting het geven van de RobotWise lessen waarbij we je wegwijs maken in ons lesprogramma en de robots. Daarvoor start je met collega’s met een inspiratiessessie, zodat je weet wat je kunt verwachten. Hierna bereid je samen met een ervaren co-teacher jouw Robotwise les voor. Je maakt de les je eigen en geeft deze daarna samen met de co-teacher in jouw klas. Zo ervaar je sneller wat de inzet van robots voor jouw manier van lesgeven betekent. De co-teacher assisteert je, is er om te sparren en helpt je als je ergens tegenaan loopt. Voor deze training-on-the-job komen wij standaard twee keer in jouw klas en in die van je collega. Heb je interesse in wat extra co-teaching, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Inspirerende spreker voor en over het onderwijs

Tamar Neter is de oprichter van RobotWise. Nodig je haar uit dan ben je verzekerd van een interactieve sessie over onderwijsinnovatie die zowel inhoudelijk sterk als aansprekend is. Met enthousiasme zet ze haar doel helder uiteen; het verkleinen van de skills gap tussen wat leerlingen op school leren en de verwachtingen van de arbeidsmarkt. En hoe je tegelijk met behulp van robots de talenten van elke leerling ongeacht leeftijd, klas, leer– of denkniveau kan ontdekken. Onderwerpen die haar raken zijn bijvoorbeeld ervaringsgericht onderwijs, de nieuwe indeling van 21st Century Skills, talentontwikkeling, gelijke kansen en spelend en onderzoekend leren. Luister alvast naar de IPON-podcast waar Tamar te gast was.

Ontdekkend en onderzoekend leren

Wij willen het ontdekkend en onderzoekend leren van leerlingen bevorderen. Dat laten we terugkomen in onze interactieve workshops en inspiratiesessies waar je ervaart wat de leerlingen ervaren tijdens jouw lessen. Je ondervindt hoe leerlingen met weinig voorkennis nieuwe kanten van zichzelf zullen ontdekken en spelend technologische vooruitgang boeken. In je eigen les zal je rol meer observerend en coachend zijn. Wil je daar meer over weten en hoe ervaringsgericht onderwijs in onze lessen terugkomt, lees dan de pagina’s Lesprogramma’s, Primair Onderwijs en/of Voortgezet Onderwijs.

Wil je meer weten?
Laat je gegevens achter en wij helpen je snel verder, ga naar: informatie aanvragen. Voor direct contact kun je ook bellen met: 06 – 50 92 92 95