Virtueel naschools programma voor kids van je medewerkers

Ontdek de wereld van online programmeren

Een uniek ‘virtueel naschools programma’ onder begeleiding van RobotWise. Verras je medewerker met een onwijs leuk (t)huiswerkpakket voor hun kids! Elke week kunnen kinderen tussen de 9 en 13 jaar inloggen via Zoom en de wereld van online programmeren ontdekken. Dit doen we bewust via Zoom om het interactief te houden en de mogelijkheid om vriendjes te maken.

Ben je een werkgever en wil je dit graag cadeau doen voor je medewerkers lees dan verder of neem direct contact met ons op. Ben je een medewerker, en wil je je werkgever tippen over dit mooie maatschappelijk sociaal educatief programma dan kan je ook altijd een flyer bij ons opvragen via het contactformulier.

What’s in it for you

Dit is natuurlijk een leuk cadeau voor de kinderen van je medewerkers namens het bedrijf. Hieronder hebben we samengevat wat de toegevoegde waarde is voor uw organisatie:

 • Maatschappelijk sociaal educatief programma voor kinderen van je team en/of medewerkers;
 • Meehelpen aan de mentale weerbaarheid, vitaliteit en veerkracht van je medewerkers;
 • Bijkomend effect is dat je als ouder productief aan de slag kan blijven wanneer de kinderen weer uit school komen;
 • De kinderen van je medewerkers beter voorbereiden op de huidige samenleving en toekomstige arbeidsmarkt;
 • Je medewerkers helpen om hun kinderen aan de slag te krijgen met educatieve leuke activiteiten; ook op andere momenten voor als de voetbal-of hockeywedstrijd bijvoorbeeld niet doorgaat;
 • Je medewerkers en hun kinderen samen leuke educatieve activiteiten laten doen, tijdens een (gedeeltelijke) lockdown;
 • Het virtuele programma is voor de kinderen, echter in de maandelijkse samenvatting krijgt de ouder ook te zien wat ze samen kunnen doen met hun kinderen op andere momenten;
 • De kinderen die het virtuele programma volgen kunnen ook hun broertjes en/of zusjes, die het virtuele programma niet volgen, leuke opdrachten laten doen.

Inhoud programma virtueel naschools programma

Samen met een RobotWise trainer en leeftijdgenootjes gaan we online leren programmeren. Iedere week leren de kinderen iets nieuws en laten we ze ook zien waar ze gratis platformen kunnen vinden om online te programmeren. Dus niet alleen tijden de zoom class maar ook daarbuiten kan je kind doorgaan met programmeren.

Van ‘Scratch’ af aan gaan we leren programmeren tot en met het virtueel programmeren van robots. In de laatste les ga je zelfs een echte humanoïd robot programmeren en laten we jou zien wat voor mooi programma je hebt gemaakt.

Per groep bespreken we een vaste dag en tijd waarop we samenkomen met maximaal 8 kinderen tegelijk. Je werkgever kan kiezen uit 2 programma’s:

 1. BASIC PROGRAM: 6 lessen
 2. PLUS PROGRAM: 12 lessen (3 maanden abonnement).

Bij het BASIC programma gaan we sneller door de lesstof heen en bij het PLUS programma zoeken we meer de verdieping op.

Aan het einde van de  maand ontvang je als ouder/verzorger een samenvatting van wat je kind(eren) gedaan heeft. Ook kan je hierin lezen wat er allemaal nog online gratis te doen is in de wereld van online programmeren.

Ontwikkeling kinderen

Naast het sociale contact met leeftijdsgenootjes leren kinderen door samen op ontdekking uit te gaan. RobotWise legt niet alleen de focus op technische vaardigheden maar juist op de ontwikkeling van de sociale en cognitieve vaardigheden.
Net als in het bedrijfsleven zijn de soft skills van groot belang; in het onderwijs spreekt men over de 21st Century Skills.

 • Leren programmeren;
 • Virtueel robots programmeren;
 • Online games maken;
 • Creatief denken;
 • Probleem oplossend vermogen;
 • Kritisch denken;
 • Online vriendjes maken;
 • Tips voor (gratis) online platformen.

Investering

BASIC programma a 6 lessen, is € 150,- per deelnemer.
PLUS programma a 12 lessen, is € 300,- per deelnemer.

Prijzen zijn exclusief € 20,- voor de mini computer (micro:bit) die de kinderen mogen houden. Op deze mini computer gaan we ook super gave spelletjes programmeren.

Ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact met ons op.