Robotis®

Robots bouwen

Tijdens het RobotWise lesprogramma zijn er verschillende activiteiten waarbij robots gebouwd en geprogrammeerd kunnen worden. Activiteiten waarbij je robots bouwt bevinden zich binnen de ‘Engineer wereld’, waarbij creativiteit en daarbij je eigen talent ontdekken centraal staat. De robots van Robotis® kunnen net als de robots van LEGO® WeDo 2.0 en Quirkbot, zelf gebouwd worden.

Robotis® Pets en Dino

Met Pets en Dino kan je zelf een robot bouwen en deze laten voortbewegen. Robotis® Pets & Dino bestaan uit meer dan 50 verschillende onderdelen waarbij verschillende dieren of dinosaurussen kunnen worden gebouwd. In elke doos zit een gemakkelijke handleiding met plaatjes. Door speciale plastic schroeven kan de robot in elkaar gezet worden en door verschillende onderdelen aan het robot lichaam vast te zetten kan de robot zich voort bewegen. Het robot lichaam bestaat uit een motortje dat twee wieltjes in beweging brengt wanneer de schakelaar wordt ingeschakeld. Aan de wieltjes kunnen bijvoorbeeld de poten worden vastgezet zodat de robot zich kan voortbewegen. Robotis® Pets is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, omdat de bouwstenen wat groter zijn. Robotis® Dino bestaat uit kleinere onderdelen en vergt wat extra tijd en concentratie, daarom is dit educatief speelgoed geadviseerd vanaf een jaar of 8.

Naast het bouwen met Pets en Dino biedt RobotWise voor de jongste kinderen een activiteit aan waarbij de kinderen zelf iets mogen bouwen met de onderdelen van Pets. Wij noemen dit Robotis® Playground. Hiermee kunnen jonge kinderen spelenderwijs kennis maken met het bouwen van een robot, zonder dat zij bepaalde bouwinstructies hoeven op te volgen.

Ook kan je bij RobotWise de educatieve robots kopen. Voor het onderwijs hanteren we een gereduceerd tarief. Voor informatie over onze prijzen kan je contact opnemen via ons contactformulier.

Vaardigheden

Tijdens het bouwen van deze robots komen creativiteit en planmatig werken aan bod, waarbij kritisch en oplossingsgericht denken belangrijk is. Er wordt in tweetallen gewerkt, zodat samenwerking en het ontwikkelen van sociale vaardigheden op de voorgrond blijven staan.

Meer informatie over hoe de activiteiten van RobotWise aansluiten bij de ontwikkeling van kinderen vind je op onze 21st Century Skills pagina.