Quirkbot

Robots bouwen

Tijdens het RobotWise lesprogramma zijn er verschillende activiteiten waarbij robots gebouwd en geprogrammeerd kunnen worden. Activiteiten waarbij je robots bouwt bevinden zich binnen de ‘Engineer wereld’, waarbij creativiteit en daarbij je eigen talent ontdekken centraal staat. De Quirkbot is een veelzijdige robot, die net als bij de robots van Robotis® en LEGO®, eerst gebouwd moet worden.

Quirkbot

Quirkbot is een voorbeeld van een laagdrempelige robot die gebouwd en geprogrammeerd kan worden zonder dat je daarvoor veel technische kennis nodig hebt. Het enige wat je nodig hebt is een Quirkbot doos en eventueel wat knutselmaterialen.  Je kan Quirkbot zelf programmeren maar je kan ook een voorgeprogrammeerd programma uploaden zoals ‘blinking star’ waarbij de LED’s die je kan plaatsen op de printplaat om de beurt gaan knipperen. Quirkbot laat je spelenderwijs kennis maken met elektronica en programmeren, zowel voor kinderen als volwassen. Het Quirkbot pakket bestaat uit robot (servo rugzak) en printplaat, LED’s, rietjes (Strawbees) en montage onderdelen. Deze creatieve robotactiviteit is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.
De website is in het Engels, maar in de meeste webbrowsers kun je de site vertalen naar het Nederlands, om (indien gewenst) de instructies beter te begrijpen.

Ook kan je bij RobotWise de educatieve robots kopen. Voor het onderwijs hanteren we een gereduceerd tarief. Voor informatie over onze prijzen kan je contact opnemen via ons contactformulier.

Vaardigheden

Je bouwt de Quirkbot robots in tweetallen waarbij wordt gewerkt aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden, inzicht en creativiteit. Tijdens het bouwen leer je planmatig te werk gaan waarbij oplossingsgericht-en kritisch denken belangrijk is. Je leert ICT basisvaardigheden en programmeren. Bij het programmeren kan je de moeilijkheidsgraad aanpassen door bepaalde opties uit en aan te zetten. Door het bouwen van de Quirkbot wordt computational thinking (nadenken over hoe techniek werkt) gestimuleerd. Laat je fantasie de vrije loop bij het bouwen van de Quirkbot, want er zijn veel creaties mogelijk waarbij je creativiteit en persoonlijk inzicht goed van pas komen.

informatie over hoe de activiteiten van RobotWise aansluiten bij de ontwikkeling van kinderen vind je op onze 21st Century Skills pagina.