LEGO®

Robots bouwen

Tijdens het RobotWise lesprogramma zijn er verschillende activiteiten waarbij robots gebouwd en geprogrammeerd kunnen worden. Activiteiten waarbij je robots bouwt bevinden zich binnen de ‘Engineer wereld’, waarbij creativiteit en daarbij je eigen talent ontdekken centraal staat. LEGO® WeDo 2.0 bestaat uit een bouwpakket, waarbij er tal van robots gebouwd kunnen worden, net als bij de robots van Robotis® en Quirkbot.

LEGO® WeDo 2.0

Bij LEGO® WeDo 2.0 kan er net zoals bij Robotis® Pets en Dino &, een robot gebouwd worden. Het bouwen van deze robots is complexer en zit er een wetenschappelijk thema aan gekoppeld. Zo kan je bijvoorbeeld een maanlander bouwen die door het gebruik van sensoren de omgeving kan verkennen. LEGO® WeDo 2.0 werd geproduceerd om wetenschappelijke vaardigheden en nieuwsgierigheid te prikkelen bij kinderen in het basisonderwijs. De thema’s menswetenschappen, fysica, aardrijkskunde, natuurkunde, ruimtevaart en engineering komen hierbij aanbod.

De set bestaat onder andere uit een medium-motor die verbonden kan worden met een PC of tablet door middel van bluetooth, een kantel sensor en verschillende bouwstenen. Met de set kunnen tientallen verschillende modellen worden gebouwd. Maar natuurlijk kunnen kinderen buiten de aanwezige modellen ook naar eigen creatie en inzicht wat bouwen.

Naast het bouwen kan je je robot programmeren met een tablet of PC door het gebruik van ‘drag and drop’ waarbij je verschillende blokken met commando’s aan elkaar schuift. Het programmeer programma is speciaal ontwikkeld door LEGO® en is door het gebruik van plaatjes (visueel programmeren) makkelijk in gebruik. Je kan de robot zo programmeren zodat je verschillende experimenten kan uitvoeren geïnspireerd op de wetenschappelijke thema’s of een eigen gekozen thema.

Ook kan je bij RobotWise de educatieve robots kopen. Voor het onderwijs hanteren we een gereduceerd tarief. Voor informatie over onze prijzen kan je contact opnemen via ons contactformulier.

Vaardigheden

Tijdens het bouwen en programmeren met LEGO® WeDo 2.0 worden onderzoeksvaardigheden en het probleemoplossend vermogen gestimuleerd. Interesse voor techniek, technologie en programmeren wordt opgewekt doordat deze echt relevant zijn voor het uitvoeren van de experimenten. Je krijgt dus hierbij een hands-on ervaring wat betreft programmeren en het uitvoeren van experimenten.

Meer informatie over hoe de activiteiten van RobotWise aansluiten bij de ontwikkeling van kinderen vind je op onze 21st Century Skills pagina.