Ozobot

Ozobot is een kleine balvormige robot die lijnen kan volgen en kleurencodes kan lezen en daarop kan reageren. Met Ozobot kan je op een creatieve manier robotica ontdekken en de beginselen van het programmeren leren. Ozobot kan een getekende lijn volgen, zowel op papier als op een tablet. Ook kan je op de lijn kleurencodes tekenen waar Ozobot op reageert door: versnellen, omdraaien, langzamer rijden of van kleur te veranderen. Op deze manier kan je Ozobot op een éénvoudige manier programmeren. Voor Ozobot bestaan verschillende apps, waarmee je Ozobot kan laten dansen, doolhoven oplossen, laten racen, en nog veel meer. Met de app Blocky kan je Ozobot programmeren door middel van een ‘drag & drop’ systeem, deze activiteit kan je ook op de computer doen. Je kan Ozobot laten dansen met de app Groove waarbij je je eigen danspasjes kan programmeren. met de app Draw kan je zelf een route tekenen die Ozobot kan volgen.

Ook kan je bij RobotWise de educatieve robots kopen. Voor het onderwijs hanteren we een gereduceerd tarief. Voor informatie over onze prijzen kan je contact opnemen via ons contactformulier.

Vaardigheden

Met Ozobot ben je creatief bezig wanneer je een route tekent of danspasjes programmeert. Fantasie en creativiteit is dan ook erg belangrijk bij deze robot. Door Ozobot te programmeren met behulp van drag & drop of kleurencodes leer je de beginselen van het programmeren kennen. Maar ook het probleemoplossend vermogen wordt aangesproken als je met Ozobot diverse puzzels en doolhoven probeert op te lossen.

Meer informatie over hoe de activiteiten van RobotWise aansluiten bij de ontwikkeling van kinderen vind je op onze 21st Century Skills pagina.