Lerarenstaking 15 maart: Laat kinderen niet thuis zitten, maar leren!

De algemene Onderwijsbond (AOb) en FNV Onderwijs en Onderzoek hebben al hun leden opgeroepen om actie te voeren voor meer investeringen in het onderwijs, dit in de week van 11 april, eindigend met een landelijke staking binnen het gehele onderwijs op 15 maart. Ja! Er is een chronisch lerarentekort, hoge werkdruk en dit gaat uiteindelijk ten koste van de kinderen. Echter, sommige scholen houden de school gewoon open en dat is goed nieuws voor veel gezinnen. Doet de school van uw kind of scholen binnen uw regio wel mee aan de staking? Geen nood … wij zorgen er graag voor dat de kinderen alsnog kunnen leren.

RobotWise biedt hulp aan bedrijven, ouders en kinderen
Als oplossing tijdens stakingen en studiedagen binnen het onderwijs, organiseren wij een ‘Bring Your Kid to Work Day’. Een leuke en leerzame Robot Playground voor kinderen die niet naar school kunnen door de lerarenstaking. Bedrijven kunnen deze oplossing aanbieden, zodat kinderen op een speelse wijze kunnen leren en ouders niet thuis hoeven te blijven. Veel werkende ouders regelen voor zo een onverwachte vrije dag van de kinderen in het basisonderwijs, de buitenschoolse opvang. In de praktijk is de capaciteit vaak onvoldoende om alle kinderen op te vangen. RobotWise heeft de oplossing; een dag spelen en leren met robots en de modernste technologieën, dus geen massaal vrije dag voor werkende ouders!

Innovatie en efficiëntie binnen het onderwijs
De leraren staken vanwege de hoge werkdruk, de daarmee gepaard gaande kans op een burn-out en de volgens hen onvoldoende beloning die daar tegenover staat, zo meldt nu.nl op 9 januari. Opgericht vanuit een ideële gedachte om het onderwijs beter te laten aansluiten bij de veranderingen in de samenleving, biedt RobotWise binnen het onderwijs een didactische werkwijze aan waarmee vakken gecombineerd kunnen worden. Met behulp van robots, leren kinderen op een unieke wijze te onderzoeken, ontdekken en ontwerpen. Een leeromgeving waar fouten juist gemaakt mogen worden, waar kinderen verschillende vakgebieden in één les krijgen èn waar zij 21-eeuwse vaardigheden ontwikkelen. Dit kan een tijdsbesparing voor de leerkracht opleveren en het is ook nog eens leuk om te zien hoe de kinderen leren en tegelijkertijd echt plezier hebben.

Bedrijven vinden hier meer informatie over ‘Bring Your Kid to Work Day’. Scholen kunnen via deze links meer informatie vinden over onze didactische werkwijze of RobotWise als invaljuf of – meester.

Ingrid & Nadia