RobotWise toonde op CES unieke inzet van robots als educatietool

Verkleinen van de skills gap

Vanaf november wist de pakketbezorger ons steeds vaker te vinden.
Flyers, visitekaartjes, displaytorens, shirts en vesten vulden ons kantoor.
Al deze spullen waren nodig voor onze deelname aan CES, de grootste techbeurs ter wereld! Begin januari vlogen we met 4 vrouwen sterk richting Las Vegas.

Koffers gevuld met robots en het hele team gevuld met enthousiasme. Ons doel op CES was om wereldwijde, innovatieve kennis op te doen op het gebied van product validatie en het onderzoeken van de internationale markt, ontmoetingen met pers en potentiële investeerders. Ook het vinden van partners gericht op gamification of aanbieders van gamified learning die kunnen helpen de les- en trainingsprogramma’s van RobotWise online te verspreiden stond op ons programma. Kortom een volle agenda!

Video: Hoe ervaarden de bezoekers RobotWise op CES.

CES vond plaats op 11  locaties in Las Vegas en is het meest invloedrijke technische evenement ter wereld – het proefterrein voor baanbrekende technologieën en wereldwijde innovators. Tijdens deze 4 daagse beurs hebben we RobotWise mogen vertegenwoordigen in het startup gedeelte van het Nederlandse paviljoen. RobotWise is een van de 40 startups uit Nederland die geselecteerd is door het RVO om zich te presenteren op CES. Hier kan je jaarlijks de meest uiteenlopende producten/diensten vinden op het gebied van technologie. Zoals de Nederlandse auto van Lightyear die totaal op zonne-energie kan rijden,  een apparaat dat kan scannen of je avocado rijp is, tot aan een slim vogelhuisje. CES is een ontmoetingsplaats voor meer dan 170.000 bezoekers, 4500 deelnemende bedrijven en investeerders uit 160 landen.

Socializing through technology

RobotWise was uniek op CES door de inzet van robots als educatietool voor scholen en bedrijven. Van ICT-specialisten, professoren van een universiteiten, programmeurs tot aan investeerders bezochten onze booth. Na het horen van ons verhaal waren ze bijna allemaal verrast over ons gedachtegoed.

Ons ‘Socializing through technology’ werd goed ontvangen. Hoe wij robots inzetten als educatie middel voor het verkleinen van de skills gap op scholen en bedrijven werd direct tastbaar. Veel bezoekers hebben kennis gemaakt met onze interactieve gamified les- en trainingsprogramma’s en hebben ook een aantal van onze sociale educatieve robots mogen ontmoeten. Een aantal mensen ging op onze booth “spelen” met de robots en ontdekte hierdoor hun eigen talenten. Door de hands-on ervaring op de booth kon men hierdoor het ‘Socializing through technology’ zelf ervaren. Zie de video bovenin deze pagina om bezoekers te horen over hun ‘RobotWise experience’.

Lees meer over RobotWise tijdens CES in het persbericht voorafgaand aan CES.

Terug in Nederland en doelstelling voor 2023

Het nieuwe jaar is met CES voor RobotWise op een unieke manier gestart. Wat hebben we veel geleerd van onze deelname aan CES. Al deze leerpunten nemen we mee naar het vervolg van dit jaar. Ons doel is om dit jaar het aantal scholen met meer dan 30% te laten groeien en vooral in te zetten op de groei van het aantal bedrijven en deze te verviervoudigen. Dit laatste wordt mede mogelijk gemaakt door ons product teambuilding op events uit te breiden naar bedrijfstrainingen.

Intern houdt dit in dat we ons les- en trainingsaanbod verder gaan doorontwikkelen voor zowel scholen als voor bedrijven. Hiervoor zullen wij ons Learning & Development team gaan uitbreiden en eventueel gebruik maken van nieuwe tooling. Voor wat betreft de internationalisering gaan wij dit jaar starten met enkele pilot scholen in het buitenland. Tot nu toe zijn we volledig intern gefinancierd en gaan we dit jaar op zoek naar financiering om de groei te versnellen.

Veel werk te doen waar we met veel energie al mee aan de slag zijn gegaan.

Ben je nieuwsgierig geworden door dit bericht? Neem contact met ons op.