RobotWise werkt aan een persoonlijke lessenbibliotheek voor onderwijzers en leerlingen

persbericht:

Nederlands EdTech-bedrijf zoekt partners op ‘s werelds grootste educatieve technologiebeurs BETT UK om nieuwe stappen te zetten

Amsterdam, 18 januari 2024 RobotWise, het toonaangevende Nederlandse EdTech-bedrijf gespecialiseerd in ervaringsgerichte educatieve lesprogramma’s met sociale robots, kondigt het optimaliseren van een persoonlijke lessenbibliotheek aan. Het bedrijf zal deze ontwikkeling toelichten op de BETT-conferentie in Londen, waar het ook partners zoekt die willen bijdragen aan de verdere versterking van ervaringsgericht onderwijs. Bekijk hier een korte video van RobotWise in actie.

Met het verder uitbouwen van de persoonlijke online lessenbibliotheek voor onderwijzers en leerlingen, wil RobotWise ervaringsgericht onderwijs met robots nog meer integreren in het curriculum. Oprichter Tamar Neter: “Onderwijzers kunnen zelf hun persoonlijke RobotWise bibliotheek vullen met kant-en-klare lessen en video’s die nauw aansluiten bij vakken als taal, burgerschap, wetenschap & techniek, en wereldoriëntatie. Een co-teacher van RobotWise kan indien gewenst extra ondersteuning bieden in de klas.”

Partners gezocht op BETT 

Op BETT -van 24 tot en met 26 januari in Londen-  zoekt RobotWise actief EdTech-partners die willen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van ervaringsgericht onderwijs. Het bedrijf wil inspiratie opdoen en onderzoeken welke EDTech-tools er zijn om hun eigen product te optimaliseren. Daarnaast wil zij contact opdoen met scholen die in de toekomst gebruik willen maken van de RobotWise lesprogramma’s.

Skills gap

Door te spelen en te leren met behulp van echte robots pakt RobotWise de ‘skills gap’ aan op scholen en de arbeidsmarkt. De wereldwijde enquête van McKinsey hierover van april 2021 over herscholing, is ook in 2023 weer aangehaald. Het is duidelijk dat het belangrijker is dan ooit om de skills gap aan te pakken. De meeste respondenten uit dat onderzoek zeggen dat het opbouwen van vaardigheden -meer dan het aannemen, contracteren of herplaatsen van werknemers- de beste manier is om de skills gap te dichten. De resultaten wijzen ook op een verschuiving in de belangrijkste te ontwikkelen vaardigheden, die meestal van sociale en emotionele aard zijn, zoals communiceren, inleving- en aanpassingsvermogen. Dit zijn slechts enkele van de vaardigheden die zijn geïntegreerd in de les- en trainingsprogramma’s van RobotWise. Een geoptimaliseerde persoonlijke bibliotheek biedt nog meer kansen om specifieke vaardigheden te ontwikkelen.  .

Voor media die naar BETT gaan

Maak voor of tijdens BETT een afspraak met RobotWise via tamar@robotwise.nl en/of zie RobotWise in actie op het Nederlands Paviljoen, Global Showcase NB 30.

 

Contactpersonen voor de pers

RobotWise, Tamar Neter, 06 509 29 295, tamar@robotwise.nl

Over RobotWise
RobotWise ontwikkelt en biedt ervaringsgerichte les- en trainingsprogramma’s met behulp van sociale educatieve robots voor alle onderwijsniveaus, bedrijven en jeugdzorginstellingen. De organisatie streeft naar talentontwikkeling, met robots als hulpmiddel, gericht op de ontwikkeling van sociale en (meta)cognitieve vaardigheden. Het leverde RobotWise een top 10 notering op in de lijst van de meest innovatieve bedrijven in Nederland (de Nederlandse Innovatiemonitor). Kijk voor meer informatie op www.robotwise.nl.

Download hier het officiële persbericht

18 januari 2024
Rutger Huizenga – journalist