Persbericht: RobotWise laat tijdens techbeurs CES Las Vegas zien wat gamified learning kan bieden

Amsterdam, 12 oktober 2022 – Morgen presenteert RobotWise zich tijdens ‘CES Unveiled’ in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Robotwise richt zich op talentontwikkeling via interactieve, gamified les- en trainingsprogramma’s met sociale educatieve robots.

Het bedrijf is een van de 70 start- en scaleups die Nederland in januari 2023 gaan vertegenwoordigen op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, het meest invloedrijke techevent ter wereld.

Talent- en leiderschapsontwikkeling

Het aanbod van RobotWise sluit goed aan op het thema van de 2023-editie van CES: ‘Tech for a responsible future’. De deelnemende bedrijven bieden oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.

RobotWise laat met behulp van robots zien waar er bij een individu of groep nog ruimte is voor talent- en leiderschapsontwikkeling. Het gebruik van robots zorgt verbinding tussen technische en soft skills. Daarmee lenen deze programma’s zich ook uitstekend om de jeugd en in het bijzonder meisjes te enthousiasmeren voor techniek en programmeren.

Met de gamified learning-programma’s richt RobotWise zich zowel op scholen als op het bedrijfsleven. De mens staat daarbij centraal en deelnemers worden uitgedaagd om hun natuurlijke talenten en kwaliteiten in te zetten. Dit gebeurt via laagdrempelige games in combinatie met robots, waarin ze gestimuleerd worden om samen de doelen te bereiken. Daarbij komen tal van vaardigheden aan bod, zoals creativiteit, probleemoplossend vermogen en computational thinking. Maar ook  ‘fun’, dus spelen, is een belangrijk element.

“Het is onze droom ervoor te zorgen dat iedereen, ongeacht achtergrond of kennis, vanuit eigen kracht en overtuiging kan participeren in een steeds sneller veranderende maatschappij. Wij willen de jeugd en met name meisjes inspireren om met innovatieve ideeën te komen, dankzij de vaardigheden die ze met onze programma’s verder ontwikkelen”, Tamar Neter, CEO van RobotWise. “Dit doen we aan de hand van onze missie: iedereen in het onderwijs en het bedrijfsleven te laten spelen en werken met sociale robots. Het is enorm waardevol om nieuwe dingen te proberen, fouten te maken en daarvan weer te leren. Gezien de uitdagingen waar we als samenleving voor staan is het belangrijker dan ooit om (digitale) vaardigheden te (blijven) ontwikkelen.”

De aanpak van RobotWise heeft al bewezen succesvol te zijn in zowel het onderwijs als het bedrijfsleven De gamified learning programma’s van RobotWise zijn al gebruikt bij ruim 100 scholen en 50 bedrijven in heel Nederland, waaronder Rabobank, Tembo Group, Visma Connect en Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

RobotWise heeft in 2021 de top 10 van meest innovatieve bedrijven van Nederland bereikt (de Nederlandse Innovatiemonitor 2021). Ook is RobotWise in 2019 uitgeroepen tot ‘Ondernemer van het Jaar Amstelveen, in de categorie startup’ (2019) en ‘Product van de maand juni’ (2020) door MKB Amsterdam.

Tijdens CES 2023 in Las Vegas presenteert RobotWise zich aan de Amerikaanse pers, bezoekers en investeerders. Kijk voor meer informatie op de CES-website van RobotWise: https://robotwise-ces.com/

 Over RobotWise

RobotWise ontwikkelt en biedt interactieve, gamified les- en trainingsprogramma’s, met sociale educatieve robots, voor alle typen onderwijs, het bedrijfsleven en jeugdhulp. De organisatie richt zich op talentontwikkeling met robots als hulpmiddel, met een focus op de ontwikkeling van sociale, (meta-)cognitieve vaardigheden. Kijk voor meer informatie op robotwise.nl.

 Contactpersonen voor de pers

RobotWise, Tamar Neter, 06 509 29 295, tamar@robotwise.nl 

Download hier het officiële persbericht.