Girlsday 2018 bij Quince Amsterdam in samenwerking met VHTO & RobotWise

Wat een plezier hadden de 13 meiden uit groep 7 van Rosj Pina.

Het VHTO (Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek) organiseerde hun jaarlijkse Girlsday en RobotWise wilde hier natuurlijk graag deel aan nemen, omdat wij sterke voorstanders zijn van vrouwen in techniek, bèta en ICT. Op het programma stond een enerverende ochtend georganiseerd door RobotWise bij Quince Amsterdam, een dynamisch bedrijf dat gespecialiseerd is in technologische oplossingen zoals VR, AR en digital content.

We wilden de meiden kennis laten maken met de wereld van tech en vooral hen te inspireren.
Alles werd uit de kast gehaald: een rondleiding door Quince Amsterdam, kennismaken met de verschillende afdelingen, een sneak preview van de nieuwste gadgets, zelf je eigen robot bouwen en programmeren, doolhof maken voor vloerrobots en deze erdoor zien te rijden, spelen met VR games en zelf je eigen AR creatie maken en live zien gaan! Kortom, teveel leuks te doen en te weinig tijd (als het aan de meiden lag).

Door Girlsday is het weer eens duidelijk geworden dat techniek & bèta voor jongens én meiden is. Behalve het programmeren, zijn er ook genoeg functies binnen ‘tech’ waarbij talenten als creativiteit, time-management, kritisch denken en het oog hebben voor details van onmiskenbare waarde zijn. Hier konden de meiden zich dan ook helemaal in vinden.

Na afloop wilden we natuurlijk weten wat ze van deze dag vonden, ze waren allemaal dolenthousiast. Eén van de meiden zei: “Ik vond het heel leuk! Ik ga misschien toch mijn toekomst anders inrichten”. Haar klasgenote vroeg: ”Kunnen we hier iedere week komen spelen? Wat kost dat?”

De meiden hadden niet al te veel zin om weer terug naar school te gaan deze dag, gelukkig begon de lunch pauze bijna. Dit betekende gezellig napraten en natuurlijk de jongens jaloers maken met hun stoere ervaringen …

Binnenkort volgt de aftermovie van GIRLSDAY2018 op onze website.

Girlsday 2018 RobotWise bij Quince Amsterdam