Thuisonderwijs: RobotWise Challenge

RobotWise komt met leuke Challenges voor thuis

Door het coronavirus is ons leven even anders dan we gewend zijn. Kinderen krijgen thuis les, kunnen niet meer naar hun sportclub en missen hun vrienden. Ouders moeten nu ineens thuisonderwijs geven en proberen dit te combineren met het (thuis)werk. Ook leerkrachten proberen op een digitale manier hun les te geven. Kortom, flexibiliteit en creativiteit wordt van ons allemaal verwacht. Wij van RobotWise zijn ook bezig geweest met het bedenken van creatieve oplossingen en bedachten de RobotWise Challenge!

 

 

 

Onze Challenges zijn voor iedereen, met iedere week een nieuwe uitdaging.
Ze kunnen gebruikt worden als extra activiteit voor kinderen die noodgedwongen thuis zitten en zich vervelen, maar kunnen ook door leerkrachten worden ingezet als weektaak, waarmee kinderen thuis aan de slag kunnen. Met je inzending maak je bovendien kans op een leuke prijs: een echte RobotWise workshop bij jou in de klas in het komende schooljaar!.

Kinderen (en ouders) leren op een speelse wijze programmeren en creatief met technologie en robotica bezig te zijn. Wat je ervoor nodig hebt? Een laptop, tablet, iPad of Chromebook, that’s it. Ook zijn we op zoek naar sponsors die de 3,6 miljoen kinderen die nu thuis zitten in Nederland kunnen steunen, door fysieke robots aan scholen te doneren. Deze kunnen dan aan de kinderen uitgeleend worden, met name aan degenen die thuis wat minder snel in aanraking komen met programmeren en nieuwe technologie. De educatieve robots zouden een extra verrijking toevoegen aan de RobotWise Challeges uiteraard, omdat je procesmatig leert werken en direct de resultaten kan zien van wat je hebt geprogrammeerd.

Iedere week wordt er dus een nieuwe RobotWise Challenge worden dus iedere week gelanceerd, maar kunnen op ieder moment gemaakt worden. Bij iedere challenge zit een uitgebreide uitleg van wat je moet doen en hoe je je creatie kunt insturen, zodat wij hem op ons YouTube kanaal kunnen plaatsen (indien toestemming). De mooiste, gekte, leukste of meest creatieve uitvoering wint een gratis RobotWise workshop voor haar/zijn klas. Maar ook als iemand gewoon voor zichzelf een poging wilt wagen, of als weektaak zijn onze challenges heel leuk en leerzaam om te doen!

Al onze RobotWise Challenges maken we zelf, vanuit onze eigen huiskamers of eethoek. De kinderen die je in onze instructievideo’s ziet, zijn onze eigen kids. Wij zijn dan ook trots op ons RobotWise team, samen vinden we creatieve manieren om in deze lastige tijd, er het beste van te maken!

Bekijk alle RobotWise Challenges die we al hebben gelanceerd, doe mee en stuur ze door naar iedereen die het aandurft eraan mee te doen 🙂

Positieve groeten,
RobotWise Team