RobotWise voegt workshops toe voor PO- en VO-docenten, gericht op ervaringsgericht onderwijs met robots

persbericht:

RobotWise, het toonaangevende Nederlandse EdTech-bedrijf, gespecialiseerd in ervaringsgerichte educatieve lesprogramma’s met sociale robots, breidt haar dienstenaanbod uit. Zij biedt nu het hele jaar door workshops aan voor basisschool- en voortgezet onderwijsprofessionals op open inschrijving. Dit nieuwe initiatief vormt een uitbreiding op de reeds succesvolle ‘teach-de-teacher’ trainingen in de klas die RobotWise al geruime tijd verzorgt met haar eigen co-teachers.

De uitbreiding van het dienstenaanbod presenteert RobotWise tijdens haar deelname aan de IPON 2024, de grootste onderwijsinnovatie & ICT vakbeurs van de Benelux. Op 28 en 29 februari 2024 kunnen IPON-bezoekers, RobotWise ontmoeten op stand D33 (hal 4). Daar kunnen zij meer te weten komen over deze ervaringsgerichte workshops met robots en deelnemen aan een interactieve sessie, onder leiding van oprichter Tamar Neter.

Meerwaarde workshops ervaringsgericht onderwijs met robots

Het hoofddoel van de workshops is dat leerkrachten en docenten ontdekken hoe ze verschillende leerdoelen kunnen koppelen aan het onderzoekend leren met robots en op welke manier ze dit kunnen verweven in hun curriculum. Ze merken hoeveel leerrendement dat hun oplevert in minder tijd. Deelnemers gaan in de workshops creatief met robots aan de slag waarbij ze ervaren dat deze hun intrinsieke motivatie triggeren. Door zelf de opdrachten uit te voeren, zien ze daarnaast welke executieve functies en vaardigheden leerlingen leren te ontwikkelen en welke talentontwikkeling er plaats kan vinden.

Tamar Neter, oprichter van RobotWise: “Voor het ontwikkelen van sociaal-emotionele vaardigheden en technische skills zien we dat ervaringsgericht leren en sociale interactie met robots een positieve impact heeft op zowel de leerling als de docent. Onze workshops helpen onderwijsprofessionals om robots te ontdekken en ze te integreren in hun curriculum met de koppeling naar hun leerdoelen. Ook laten we zien dat het inzetten van robots en ons lesprogramma eerder tijdbesparend is dan tijdrovend.”

 

Online lessenbibliotheek 

RobotWise biedt al jaren ‘teach-de-teacher’ trainingen aan waarbij onderwijsprofessionals worden begeleid om de mogelijkheden van robots te verkennen en te integreren in hun curriculum. Hierbij staat ervaringsgericht onderwijs centraal, gericht op talentontwikkeling waarbij met behulp van echte robots sociale en (meta)cognitieve vaardigheden worden ontwikkeld. Ook werkt RobotWise aan het verder uitbouwen van een persoonlijke online lessenbibliotheek voor scholen en leerlingen. Hiermee kan elke docent of leerkracht zelf een persoonlijke RobotWise bibliotheek vullen met kant-en-klare lessen en video’s die nauw aansluiten bij hun vakgebied of les.

Contactpersonen voor de pers

RobotWise, Tamar Neter, 06 509 29 295, tamar@robotwise.nl

 

Over RobotWise
RobotWise ontwikkelt en biedt ervaringsgerichte les- en trainingsprogramma’s met behulp van sociale educatieve robots voor alle onderwijsniveaus, bedrijven en jeugdzorginstellingen. De organisatie streeft naar talentontwikkeling, met robots als hulpmiddel, gericht op de ontwikkeling van sociale en (meta)cognitieve vaardigheden. Het leverde RobotWise een top 10 notering op in de lijst van de meest innovatieve bedrijven in Nederland (de Nederlandse Innovatiemonitor). Kijk voor meer informatie op www.robotwise.nl.

Download hier het officiële persbericht

26 februari 2024
Rutger Huizenga