Persbericht: RobotWise en bol (voorheen Bol.com) slaan opnieuw handen ineen om kansengelijkheid te vergroten

Steeds meer meisjes melden zich aan voor het ‘bollebozen-herfstkamp’ 

Amstelveen, 12 oktober 2023 – In de herfstvakantie, van 18 tot 20 oktober, organiseert RobotWise in samenwerking met bol (voorheen Bol.com) voor het derde jaar op rij het ‘bollebozen-herfstkamp’. Opvallend is de groeiende interesse van meisjes in technologie. 

Kinderen van 9 tot 12 jaar met een onderwijsachterstand, afkomstig van scholen uit het Utrechtse Kanaleneiland zijn uitgenodigd op het hoofdkantoor van bol. Tijdens dit driedaagse herfstkamp ligt het accent op plezier, nieuwsgierigheid en vindingrijkheid. Alle activiteiten stimuleren het samenwerken van de leerlingen, waarbij ze spelenderwijs leren programmeren met behulp van diverse fysieke robots. Door de verscheidenheid aan opdrachten en robots worden alle leer- en denkniveaus vanzelf aangesproken, terwijl de kinderen belangrijke sociale vaardigheden zoals creativiteit, probleemoplossend vermogen en analytisch denken spelenderwijs beoefenen.

GenderkloofOok streven RobotWise en bol ernaar de genderkloof te verkleinen op de Robot Playground. Dat werkt, want inmiddels melden zich meer meisjes dan jongens aan voor dit kamp. Tamar Neter, oprichter van RobotWise, merkt op: “We zien dat meisjes enthousiast worden als ze op een creatieve manier met technologie aan de slag kunnen gaan. Ze doen positieve ervaringen op, ontdekken hun verborgen talenten en krijgen extra zelfvertrouwen.” 

Michaela Radstaat-aus dem Spring, Tech Community Builder bij bol & Lead digitale vaardigheden bij bollebozen, voegt toe: “Dit jaar vieren we het derde jubileum van het Robotics Camp in samenwerking met RobotWise! Tijdens deze inmiddels jaarlijkse traditie, willen we deze jongeren inspireren om de wereld van technologie en robotica te verkennen. Ons voornaamste streven blijft onveranderd: het bieden van gelijke kansen voor alle kinderen. We willen hen laten ontdekken hoe boeiend een carrière in de technologie kan zijn. Door middel van dit Robotics Camp hopen we een zaadje te planten voor de toekomst, zodat ze een veelbelovende carrière tegemoet kunnen gaan.”

Over RobotWise
RobotWise ontwikkelt en biedt interactieve, gamified les- en trainingsprogramma’s met sociale educatieve robots voor alle soorten onderwijs, bedrijven en jeugdhulp. De organisatie richt zich op talentontwikkeling met robots als hulpmiddel, met een focus op de ontwikkeling van sociale en cognitieve vaardigheden. Voor meer informatie kun je terecht op RobotWise.nl.

Over Bol.com (sinds sept 2023 bol)
In 1999 openden Bol.com hun virtuele deuren als eerste online boekwinkel van Europa. Ruim twintig jaar later heeft de winkel 13 miljoen actieve klanten in Nederland en België, een assortiment van 35 miljoen artikelen en 52.000 verkooppartners die hun artikelen verkopen via het platform van bol..

Contactpersonen voor de pers

RobotWise, Tamar Neter, 06 509 29 295, tamar@robotwise.nl 

Download hier het officiële persbericht.

12 oktober 2023
Esmée van Huijstee