Scholen gratis naar Pathé

RobotWise bundelt haar krachten met de Amerikaanse Ambassade en Pathé

RobotWise nodigt scholen uit om de film Hidden Figures te komen kijken in de Pathé! RobotWise heeft dit initiatief genomen omdat we het belangrijk vinden dat leerlingen weten dat zij alles kunnen bereiken, wat zij willen. Gratis naar de film tijdens de Dutch Technology Week, van 20 mei t/m 24 mei door heel Nederland. Maak een keuze uit 21 locaties en geef uw voorkeur voor 9.15 uur en 12.30 uur.

U kunt klassen hier aanmelden

U kunt zich hier opgeven als sponsor

U kunt zich hier opgeven als discussiebegeleider

Waarom Hidden Figures

Wij willen duidelijk maken dat het niet uitmaakt of je een jongen of meisje bent, hoe je eruit ziet of wat je achtergrond is; het gaat erom wie je bent en wilt zijn! Deze boodschap willen we doorgeven aan jongeren. De film gaat over gelijkheid tussen mannen en vrouwen, anti-discriminatie, diversiteit, doorzetten en vrouwen in het STEAM-field (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics).

Onderaan deze pagina is de officiële trailer te zien.

Hidden Figures binnen het curriculum

Omdat deze film verschillende onderwerpen raakt kan ze voor verschillende vakken ingezet worden,
denk bijvoorbeeld aan maatschappijleer, Culturele en kunstzinnige vorming (CKV),  geschiedenis, natuurkunde, scheikunde, techna, NASK, levensbeschouwing, mens & techniek! Het gaat dan ook niet alleen om de film zelf, zo vindt er na de film een paneldiscussie plaats waar de leerlingen een dialoog aangaan, begeleid door een vrouwelijke professional uit het bedrijfsleven.

Wij hebben dit initiatief mogelijk gemaakt in samenwerking met de Amerikaanse Ambassade en Pathé. Wij zoeken nog meer organisaties die het ook leuk lijken hier aan mee te doen. Zo kunnen wij nog meer scholen dit aanbod doen! Voor meer info hebben wij een uitgebreide blogpost.

Wanneer:          Maandag 20 t/m vrijdag 24 mei, Dutch Technology Week
Waar:                 Alle 20 Pathé bioscoop locaties in Nederland
Prijs:                   Gratis!
Leeftijd:             13+
Tijdstip:            9.15 uur en 12.30 uur

U kunt klassen hier aanmelden*

Geef de boodschap door, zodat we samen nog meer jongeren kunnen inspireren!

Oproep powervrouwen paneldiscussie; wanneer u vrouwen kent die werkzaam zijn binnen een organisatie met STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics) óf een leidinggevende functie hebben dan horen wij dat graag via administratie@robotwise.nl .

#HiddenNoMore
#DareToDream
#Equality
#Superheroes

* Bevestiging geschiedt op basis van beschikbare fondsen. Indien er te weinig aanmeldingen zijn voor een specifieke locatie kunnen er voorstellingen samengevoegd worden, u wordt hier dan tijdig van op de hoogte gesteld!

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hidden Figures film (bron: Wikipedia)

Hidden Figures is een Amerikaanse biografische film uit 2016, geregisseerd door Theodore Melfi. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Margot Lee Shetterly. Genomineerd voor 3 Oscars, waaronder Beste Vrouwelijke Bijrol en Beste Bewerkte Scenario.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van de Afro-Amerikaanse wetenschapsters Katherine Johnson en haar twee collega’s Dorothy Vaughan en Mary Jackson die allen werkten in de West Area Computing Unit van het NASA Langley Research Center. De West Area Computing Unit was een groep die uitsluitend uit vrouwelijke Afro-Amerikaanse wetenschappers bestond en een belangrijk aandeel had in de ruimtewedloop. Dankzij hun berekeningen slaagde de Amerikaanse ruimtevaarder John Glenn er in 1962 als eerste Amerikaan in een baan om de aarde te vliegen.’