Doe de RobotWise Challenge!

Door het coronavirus is ons leven even anders dan we gewend zijn. Je krijgt thuis les, kan niet naar je sportclub, of naar een leuk feestje. Waarschijnlijk ben je meer online dan normaal, maar probeer je nog wel te bewegen in de huiskamer, tuin of het bos. Natuurlijk verveel je je soms enorm, dat hoort er ook bij. Maar er is altijd wel iets te bedenken of te doen, denk aan challenges voor thuis zoals onze RobotWise Challenge! Alle Challenges kunnen altijd uitgevoerd worden, ook als de deadline al voorbij is. Lees verder of ga direct naar de RobotWise Challenge Scratch , RobotWise Lego, RobotWise Challenge Scratch Junior, RobotWise Challenge Zora, of de RobotWise Challenge Micro:bit en RobotWise Challenge Ozobot.

Wat is de RobotWise Challenge?

Een té gekke manier om te leren programmeren en creatief met technologie en robotica bezig te zijn. Het leuke aan deze Challenge is dat je gewoon vanuit huis mee kan doen, meestal alleen een laptop, pc of tablet nodig hebt én je iedere week kans maakt op een super coole prijs: een RobotWise workshop bij jouw in de klas in het nieuwe schooljaar (dus ná de zomervakantie). Vet toch?

Leuke weektaak voor PO en VO

Natuurlijk kan iedereen meedoen met deze leuke leerzame Challenge, of je nou thuisonderwijs hebt of op school bent! Dus als je tijd over hebt naast je thuisonderwijs dan kan je ook gewoon meedoen. Maar ook kunnen leerkrachten deze Challenge opgeven als weektaak. En wanneer jouw inzending live staat op ons kanaal kan jij deze promoten om kans te maken op een RobotWise workshop voor jouw klas. Onze Challenges zijn geschikt voor het primair- en voortgezet onderwijs. Afhankelijk van de ondersteuning van thuis kunnen kinderen al vanaf 6 jaar meedoen aan de Challenges. De ene Challenge is meer lezen dan de andere Challenge, maar het is vooral visueel programmeren waarbij je al snel de output ziet. Een mooie gelegenheid om samen te werken met de thuisblijvers.

challenges voor thuis van RobotWise   challenges voor thuis van RobotWise Zora robot      

Wat moet je doen?

De komende weken staat er iedere week een nieuwe Challenge op jou te wachten, op deze webpagina verzamelen we alle Challenges. Je kunt in je eentje de uitdaging aangaan, maar het is óók leuk om dit samen met je broertje, zusje, vader, moeder of je oppas  samen te doen. Bij iedere Challenge wordt er precies uitgelegd wat je nodig hebt en hoe je jouw werk in kan zenden. Simpel.

Inzenden van de opdracht

Zorg ervoor dat je voor iedere Challenge de deadline in de gaten houdt, dit is de laatste dag dat het af moet zijn. Je kan in de meeste gevallen de link/ bestand insturen of uploaden via onze website. Bij het inzenden vragen we via een contactformulier om je naam, e-mailadres en naam van je school.

Waar kan je de challenges terugzien?

Alle ingezonden Challenges, plaatsen we op het RobotWise YouTube kanaal; onder de speellijst Challenges. Op deze manier kan iedereen stemmen (liken) op hun favoriete uitwerking van de challenges. Dus vertel al je vrienden en familieleden dat jouw ingezonden meesterwerk op YouTube staat en dat ze het moeten liken natuurlijk!

Win een robotworkshop voor jouw klas!

De meest originele, vetste, grappigste of bijzonderste inzending is de winnaar, deze wordt door een ‘jury’ gekozen. Uiteraard tellen het aantal ‘likes’ dat je hebt hierbij ook mee! Als je hebt gewonnen, dan nemen we via email contact met je op en gaan we een robotworkshop organiseren voor jouw hele klas. Vanwege het coronavirus, doen we dit voor de zekerheid voor het volgende schooljaar.

Nog even alles op een rij

  • Programmeeropdrachten die je samen of alleen kan uitvoeren;
  • Voor alle schoolgaande kinderen en enthousiaste volwassenen;
  • Mooie creaties al vanaf 45 minuten, maar je kan er urenlang mee doorgaan;
  • Zowel voor Nederlands als Engelstalig mogelijk;
  • Win een RobotWise workshop voor jouw hele klas;
  • Alles ingezonden creaties worden op het  RobotWise YouTube kanaal getoond en op basis van het aantal likes en de originaliteit wordt er iedere twee weken een winnaar bekend gemaakt voor de gratis RobotWise workshop;
  • Alle Challenges kunnen altijd uitgevoerd worden, ook als de deadline al voorbij is. Blijf vooral je inzendingen delen met RobotWise, zodat we deze zichtbaar kunnen maken. Het winnen van de prijs kan alleen als je je creatie binnen de deadline hebt ingezonden.

Challenges tot nu toe

Sinds 16 maart 2020 zijn alle scholen dicht en krijgt iedereen les vanuit huis. Onze lijst met challenges voor thuis wordt steeds langer. We zullen elke week een nieuwe Challenge online zetten en via onze social media kanalen bekend maken. Op deze pagina zullen we altijd alle openstaande en vorige Challenges noteren, zodat je ook na de deadline gewoon de Challenges kan uitwerken. Uiteraard kan je dan niet meer kans maken op de prijs, maar je kan zo wel elke week leuke programmeer activiteiten doen vanuit huis. En we zullen zoveel mogelijk inzendingen op ons YouTube kanaal plaatsen, ook na de deadline.

Challenge 1, Start woensdag 18 maart – deadline (verlengd tot) vrijdag 3 april 18.00 uur.

Challenge 2, Start woensdag 25 maart – deadline vrijdag 10 april om 18.00 uur.

Challenge 3, Start woensdag 1 april – deadline vrijdag 17 april om 18.00 uur.

Challenge 4, Start  woensdag 8 april – deadline vrijdag 24 april om 18.00 uur.

Challenge 5, Start woensdag 15 april – deadline vrijdag 1 mei om 18.00 uur.

Challenge 6, Start woensdag 13 mei – deadline vrijdag 29 mei om 18.00 uur.

Alle Challenges voor thuis kunnen op ieder moment uitgevoerd worden, ook als de deadline al voorbij is.

Volg ons op één van de volgende social media kanalen om op de hoogte te blijven van de Challenges: