Roboticales met de invaljuf

In het basis- en voortgezet-onderwijs is er sprake van een structureel te kort aan leraren. Een afwezige docent wordt meestal vervangen door een invaljuf uit de regionale poule. Deze poule is vaak niet toereikend om alle plekken op te vullen. Voor het voortgezet onderwijs is er in sommige gevallen voor bepaalde vakken een zzp-docent te vinden. In toenemende mate worden hele klassen naar huis gestuurd. Stuur jij als school ook steeds vaker hele klassen naar huis?

Stuur ze niet naar huis

RobotWise is er dan voor de school en de kinderen. Wij kunnen een leerzame Robot Playground neerzetten voor de klas (of vak) die anders naar huis gestuurd zou worden. RobotWise heeft haar eigen didactische programma ontwikkeld. Aansluitend bij het thema van de les(sen) wordt op speelse wijze vaardigheden aangeleerd, die nodig zijn voor hun eigen toekomst met technologie gecombineerd met het thema van de oorspronkelijke les. Stuur de klas niet naar huis wegens gebrek aan een invaljuf, maar leer ze iets nieuws!

Meld jouw school nu aan voor de RobotWise-poule en krijg voorrang

Nu aanmelden

Nu een invaljuf of zzp-docent nodig

Klik hier

Waarom RobotWise?

  • RobotWise biedt een oplossing als er geen invaljuf of zzp-docent beschikbaar is, dit kan al vanaf groep 1;
  • Het thema van de les(sen) wordt verweven in het didactische programma van RobotWise;
  • De leerzame Robot Playground wordt neergezet door een opgeleide trainer;
  • En de klassen hoeven niet naar huis gestuurd te worden.

Bij de Robot Playground neemt RobotWise diverse educatieve robots mee en laat de kinderen in groepjes samen ontdekken hoe ze werken. De invaljuf is dan een opgeleide trainer. De kinderen worden uitgedaagd om te bouwen, om te ontdekken, om fouten te maken en daarvan te leren. Ze leren hoe ze ervoor zorgen dat technologie vóór hen werkt.

21st century skills

Ze leren over wat technologie betekent voor hun toekomst en ze ontwikkelen nu al de vaardigheden die onmisbaar zijn in onze veranderende en complexer wordende wereld. Denk aan samenwerken, probleem oplossend vermogen, communicatie vaardigheden en de basis van programmeren. Een ander programma dan de reguliere invaljuf of zzp-docent, maar met goede trainers die minimaal een VOG bezitten. En dat allemaal in een Robot Playground!

Tijdens onze Digital Week wilden we medewerkers inspireren op het gebied van de digitalisering. Iedereen zal uiteindelijk te maken krijgen met digitalisering in zijn werk. RobotWise verzorgde één van de interactieve workshops waarbij je direct hands-on ervaring kon opdoen met het werken met diverse robots. Onze collega’s ervaarden spelende wijs hoe robotisering eigenlijk al een grote rol heeft in onze samenleving, maar dat het ook steeds dichterbij komt in ons werk. Vooral de interactieve en praktische aanpak werd enorm goed ontvangen!

Anouk van Dijken
Schiphol Group
Digital Transformation Team

Meld jouw school nu aan voor de RobotWise-poule en krijg voorrang

Nu aanmelden

Nu een invaljuf of zzp-docent nodig

Klik hier