mBot

mBot van Makeblock

M-bot is een robot die je zowel zelf kunt bouwen als programmeren en kan helemaal worden aangepast naar eigen smaak. Met zijn 40 verschillende onderdelen kan je je eigen fantasierobot bouwen. mBot kan een lijn volgen doordat hij licht en donker kan onderscheiden, geluid maken en zijn lichtje kan van kleur veranderen. Met een ultrasonische sensor kan mBot hoge geluiden horen die voor ons niet hoorbaar zijn, door tonen te weerkaatsen. Hierdoor kan mBot afstanden bepalen op dezelfde manier als een vleermuis dat doet. De sensoren zitten gekoppeld aan de boordcomputer, dit is als ware het brein van de mBot waarin alle data wordt verwerkt. Je kan de robot ook zelf programmeren met behulp van het programma ‘mBlock’. Dit is een visueel kleurrijk programeer programma dat gebaseerd is op Scratch, waarmee je met het ‘drag & drop’ systeem je mBot op een makkelijke manier programmeert. Ook kun je met behulp van verschillende apps de mBot besturen en opdrachten uitvoeren. Met mBot kan iedereen bij RobotWise een robot bouwen, programmeren en besturen.

Ook kan je bij RobotWise de educatieve robots kopen. Voor het onderwijs hanteren we een gereduceerd tarief. Voor informatie over onze prijzen kan je contact opnemen via ons contactformulier.

Vaardigheden

Het creatieve vermogen wordt aangesproken tijdens het samenstellen en bouwen van mBot. Bij RobotWise valt de activiteit met deze robot onder socializen,  omdat er met M-bot tijdens de activiteiten veel wordt samengewerkt waardoor sociale vaardigheden worden aangesproken. Digitale vaardigheden komen ook aanbod tijdens de activiteit met M-bot waaronder: ICT-basisvaardigheden, mediawijsheid, informatievaardigheden en natuurlijk computational thinking.

Meer informatie over hoe de activiteiten van RobotWise aansluiten bij de ontwikkeling van kinderen vind je op onze  21st Century Skills pagina.