Bendoo Box

Mini-computer bouwen

Tijdens deze activiteit bouw je je eigen computer, met een Raspberry Pi. Wat je naast de inhoud van de doos nog meer nodig hebt is een toetsenbord, scherm en eventueel muis. Op het YouTube kanaal van Bendoo Box staan filmpjes waarbij stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de computer in elkaar zet. Nadat de computer in elkaar is gezet kan je programmeren in bijvoorbeeld het spel Minecraft met behulp van de programmeertaal Python of programmeren met Scratch. Dit is maar het begin, want je kunt eigenlijk alles doen wat je met een reguliere computer kan.

Ook kan je bij RobotWise de educatieve robots kopen. Voor het onderwijs hanteren we een gereduceerd tarief. Voor informatie over onze prijzen kan je contact opnemen via ons contactformulier.

Vaardigheden

Tijdens het bouwen met de Bendoo Box werk je aan de vaardigheid computational thinking. Je krijgt inzicht in hoe een computer werkt en in elkaar steekt doordat je zelf een computer in elkaar zet. Ook leer je verschillende programmeer concepten kennen en krijg je ervaring met programmeren. Deze activiteit stimuleert daarnaast ICT basisvaardigheden, creativiteit en oplossingsgericht denken.

Meer informatie over hoe de activiteiten van RobotWise aansluiten bij de ontwikkeling van kinderen vind je op onze 21st Century Skills pagina.